De leden van de bende na hun proces aan de rechtbank in Leuven.
Volledig scherm
De leden van de bende na hun proces aan de rechtbank in Leuven. © vertommen

Jeugdbende riskeert zware celstraffen voor toetakelen minderjarige scoutsvrienden in bos

Acht leden van een Leuvense jeugdbende riskeren tot 46 maanden cel voor een spiraal van geweld in Leuven en omstreken. Vorige zomer bereikte dat gratuit geweld een absoluut dieptepunt in Lindenbos in Lubbeek. Toen werden twee minderjarigen buiten westen gelagen en bestolen. De piepjonge daders filmden alles.

  1. N-VA zet schrapping Leuven Bad op agenda van gemeenteraad: “Uitgespaarde miljoenen zouden geïnvesteerd kunnen worden in ecologische zwemvijver op andere locatie”
    PREMIUM
    Leuven

    N-VA zet schrapping Leuven Bad op agenda van gemeente­raad: “Uitge­spaar­de miljoenen zouden geïnves­teerd kunnen worden in ecologi­sche zwemvijver op andere locatie”

    Oppositiepartij N-VA blijft strijden tegen het veelbesproken project Leuven Bad. Volgens fractievoorzitter Zeger Debyser en gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven is nu ook adviesraad GeCoRo van mening dat het openluchtzwembad aan de Vaartkom geen goed idee is en is het tijd om de hele zaak te begraven. “Meer dan tijd dat het stadsbestuur afstapt van therapeutische hardnekkigheid om de stem van Leuvenaars en buurtbewoners te negeren”, klinkt het. Blijft de vraag: heeft de meerderheid er oren naar of gaan ze door met de plannen?