Jef "Poeske" Scherens was enorm populair bij de wielerliefhebbers en bouwde een straf palmares op.
Volledig scherm
PREMIUM
Jef "Poeske" Scherens was enorm populair bij de wielerliefhebbers en bouwde een straf palmares op. © RV

Jef ‘Poeterke’ Scherens werd in Leuven ‘Poeske’ dankzij de Leuvense Stoempersclub: “Ik was 9 jaar toen ik live op de radio hoorde dat Jef wereldkampioen was geworden”

LeuvenZondag is het aan thuisrijder Jasper Stuyven om zich te tonen aan de Leuvenaars, maar als het op wereldtitels aankomt blijft Jef ‘Poeske ‘ Scherens toch de Leuvense wielerheld bij uitstek. Liefst zeven keer kroonde hij zich tot de beste van de wereld in de zuivere spurt op de wielerbaan. Louis Tobback was toen negen jaar jong en zat gekluisterd aan de radio. “Zo volgden de mensen in 1947 de koers. Je kan je dat nu niet meer voorstellen”, klinkt het.

0 reacties

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”
  PREMIUM
  Leuven
  6

  Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”

  Leegstand…geen enkele centrumstad ontsnapte eraan de voorbije jaren, zelfs al voor de coronajaren. De stad Leuven hield al bij al nog goed stand en uit de cijfers van 2021 bleek dat er voor het eerst sinds jaren een kentering was in de negatieve trend. Het bleef maar de vraag of die positieve evolutie zich zou doorzetten en uit nieuwe cijfers van vastgoedadviseur Locatus blijkt dat wel degelijk het geval. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit waarom Leuven deze crisistijden behoorlijk goed kan verteren.
 1. Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranekdotes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”
  PREMIUM

  Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranek­do­tes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”

  Wist je al dat de Leuvense wielerheld Poeske Scherens naast wereldtitels ook boetes verzamelde omdat hij de luchtvaartregels aan zijn laars lapte? Of dat José De Cauwer ooit een ploegentijdrit won in Leuven en na het drinken van een Stella een welverdiend dutje deed in Brouwerij Artois? Dat en nog veel meer kan je lezen in het boek ‘Leuven Wielerstad. In het wiel van het WK 2021’. Aan de vooravond van het 100ste WK Wielrennen ging HLN Leuven praten met auteur Gunter Hauspie (50) en illustrator Reinhart Croon (50).