Jasper Stuyven bezoekt kledingwinkel Lef in Leuven
Volledig scherm
Jasper Stuyven bezoekt kledingwinkel Lef in Leuven © Vertommen

Jasper Stuyven (29) teleurgesteld, maar vol lof over WK-beleving in Leuven “Nog nooit meegemaakt”

LeuvenNét naast het podium. Uiteraard is Jasper Stuyven (29) teleurgesteld dat hij als 4de over de finish kwam op het wereldkampioenschap in zijn thuisstad. Vandaag troffen we de Leuvense wielrenner aan in kledingwinkel LEF op de Vismarkt.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”
  PREMIUM
  Leuven

  Korteketen­sla­ge­rij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpun­ten”

  Meer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”
 1. Schriekse paardenhoudster spot wolf in haar weide: “Gisteren vertelde ik mijn dochter nog dat hier geen wolven zitten”
  PREMIUM
  Schriek/Keerbergen/Haacht

  Schriekse paarden­houd­ster spot wolf in haar weide: “Gisteren vertelde ik mijn dochter nog dat hier geen wolven zitten”

  “Met een shetlandpony van 30 jaar oud in de weide, ben ik hier niet blij mee.” Paardenhoudster Heidi Coppens uit Schriek wist dinsdagmorgen een foto te nemen van een wolf in haar weide in de omgeving van de Gommerijnstraat. Het dier werd nadien nog in Keerbergen en Haacht gespot. Volgens Welkom Wolf gaat het niet om de wolf die twee jaar geleden in Wiekevorst werd gezien.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.