Jasper Stuyven bezoekt kledingwinkel Lef in Leuven
Volledig scherm
Jasper Stuyven bezoekt kledingwinkel Lef in Leuven © Vertommen

Jasper Stuyven (29) teleurgesteld, maar vol lof over WK-beleving in Leuven “Nog nooit meegemaakt”

LeuvenNét naast het podium. Uiteraard is Jasper Stuyven (29) teleurgesteld dat hij als 4de over de finish kwam op het wereldkampioenschap in zijn thuisstad. Vandaag troffen we de Leuvense wielrenner aan in kledingwinkel LEF op de Vismarkt.

 1. Opnieuw verschillende inbraken in geparkeerde voertuigen
  Leuven

  Opnieuw verschil­len­de inbraken in geparkeer­de voertuigen

  Onbekenden hebben woensdagnacht ingebroken in drie personenwagens en een lichte vrachtauto die allemaal geparkeerd stonden op een private parking op het Brouwerijplein. Telkens werd een ruit aan de passagierszijde stukgeslagen. De voertuigen werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat werd gestolen. Uit één van de auto’s verdween in elk geval een EHBO-koffertje en een iPod. De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd en probeert de daders aan de hand daarvan te identificeren. Het zou in elk geval gaan om twee mannen. De feiten werden donderdag in de loop van de dag gemeld. Eerder was al aangifte gedaan van inbraken in twee voertuigen op de Diestsesvest en de Kolonel Begaultlaan in diezelfde nacht.
 2. Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom
  TREMELO

  Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft zondag in de Kruisstraat in Tremelo gecontroleerd op snelheid. Van de 268 bestuurders reden er 47 te snel. Een bestuurder haalde een snelheid van 83 kilometer per uur, terwijl er slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. 17,5 procent reed dus te snel. Daarnaast werden ook 106 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Iedereen bleek negatief te zijn. Verder werden er geen andere overtredingen vastgesteld.
 1. Schepen voor één dag roept jongeren op zich kandidaat te stellen voor Queer Leuven: “Jongeren kunnen een verfrissend beeld geven over inclusie en diversiteit in de samenleving”
  Leuven

  Schepen voor één dag roept jongeren op zich kandidaat te stellen voor Queer Leuven: “Jongeren kunnen een verfris­send beeld geven over inclusie en diversi­teit in de samenle­ving”

  Tijdens de 15e editie van YOUCA Action Day gingen donderdag maar liefst veertig scholieren aan de slag bij de stad Leuven. Eén van hen, Lo Nottebaert, was voor één dag zelfs schepen van Wonen, Gelijke kansen en Mondiaal beleid. Als schepen voor één dag roept Nottebaert specifiek jongeren op om zich kandidaat te stellen voor het platform Queer Leuven. Dat platform zal het regenboogbeleid van de stad mee vormgeven. Leuvenaars kunnen zich nog tot 2 november 2021 kandidaat stellen voor dit platform.