Er werd ook een spectaculaire show met Brabantse trekpaarden geserveerd.
Volledig scherm
Er werd ook een spectaculaire show met Brabantse trekpaarden geserveerd. © Vertommen

Jaarmarkt weer schot in de roos

LEUVENDe Leuvense jaarmarkt heeft gisteren als vanouds voor een volkse toeloop gezorgd in de binnenstad tijdens de kermismaand. Bij momenten leek het veel drukker dan de vorige editie waar makkelijk 100.000 bezoekers werden geteld. Rond 8 uur werden al de eerste pinten gehesen. "Het was zeker zo goed als vorig jaar. In het begin was het iets rustiger maar na de middag zaten alle straten bomvol", zegt feestenschepen Dirk Vansina.

 1. Louvain d’Anvers geeft restaurantbeleving voor het eerst mee naar huis: “Kwaliteitsvol én ecologisch”
  PREMIUM
  Oud-Heverlee

  Louvain d’Anvers geeft restaurant­be­le­ving voor het eerst mee naar huis: “Kwali­teits­vol én ecologisch”

  Wie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. En ook in de regio rond Leuven zijn ze opnieuw in een zesde versnelling geschoten om afhaalmaaltijden aan te bieden. Onze foodjournalist geeft tips. Vandaag: thuisrestaurant Louvain d’Anvers uit Oud-Heverlee waar Nicky Dewit(42) en Luc Goris (50) voor het eerst afhaalmaaltijden aanbieden.
 2. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
  PREMIUM
  Leuven

  Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

  Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond