Uitbaatster Mariolina Salerno (47) van Il Peperoncino
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaatster Mariolina Salerno (47) van Il Peperoncino © Vertommen

Italiaans restaurant Il Peperoncino stopt na 12 jaar: “Ik wil niet failliet gaan, maar het hoofdstuk in Leuven in schoonheid afsluiten”

LeuvenHet Italiaans restaurant Il Peperoncino op het Ladeuzeplein in Leuven stopt ermee. Na 12 jaar heeft uitbaatster Mariolina Salerno (47) beslist om het huurcontract niet meer te verlengen. Eind februari moet ze de sleutel van het pand afgeven. De eigenares laat de zaak in Leuven ‘over te nemen’, en sluit een nieuw restaurant in het Hageland niet uit. “Mijn passie blijft koken, iets anders wil ik niet doen.”

 1. Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd
  BERTEM

  Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd

  In de Dorpstraat in Bertem worden momenteel de rioleringsdeksels opgehaald naar het niveau van het nieuwe wegdek. Voorlopig is de straat lokaal afgesloten om deze werken te kunnen uitvoeren. Op vrijdag wordt ze tijdelijk terug opengesteld. Volgende week donderdag 4 maart start Aquafin dan met de aanleg van de nieuwe rijweg in betonstraatsteen, vanaf het kruispunt met de Parijsstraat en zo verder richting de Borsstraat. Deze werken zullen normaal een tweetal weken duren.
 2. Boom aan Heilig Hartziekenhuis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”
  PREMIUM
  Leuven

  Boom aan Heilig Hartzieken­huis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”

  Naar aanleiding van de dag van de zeldzame ziekte op 28 februari planten zorgmedewerkers van Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven een boom. Die planten ze voor Nele Leeten die stierf aan de ziekte van Cruetzfeldt-Jacob maar tegelijk ook voor alle andere patiënten die lijden of stierven aan een zeldzame ziekte. “Een documentaire over bomen planten, gaf ons hoop”, zegt echtgenoot Peter die een project lanceerde om Nele te eren.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica