Acco brengt een echte VR-ervaring tot bij de student en professional door, nog zeker tot 15 oktober, een VR-booth in de Acco-boekhandel in Leuven te plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Acco brengt een echte VR-ervaring tot bij de student en professional door, nog zeker tot 15 oktober, een VR-booth in de Acco-boekhandel in Leuven te plaatsen. © RV

Is Virtual Reality in het onderwijs de toekomst? Acco gaat samenwerking aan met VR expert OneBonsai

LeuvenEducatieve uitgeverij Acco en virtual reality-expert OneBonsai hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel: krachtige leeroplossingen voor het hoger onderwijs en de professionele markt ontwikkelen. “Uit onderzoek blijkt dat wie met VR en ‘experiential learning’ leert, tot 75% van de overgedragen kennis onthoudt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld slechts 10% van wat je leest, of 20% van wat je hoort en ziet, aldus Vicky Adriaensen, CEO van Acco.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven