Regisseur Inti Calfat.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Inti Calfat. © vertommen

Inti Calfat (38), de eerste Belgische ‘Netflix-regisseur’, woont in Molenbeek: “Alles komt hier samen, mijn ene buur is Marokkaan, de andere West-Vlaming”

In mei verschijnt er op Netflix ‘Into the Night’. Dat is de eerste Belgische Netflix Original-serie die wordt geproduceerd en geregisseerd door onze landgenoten. De eer is weggelegd voor het regieduo Norman Bates of beter Inti Calfat en Dirk Verheye. De twee Brusselaars werden bekend als de regisseurs van de Eén-reeks ‘Over water’. Dat succes is dus ook de Amerikaanse streamingdienst Netflix niet ontgaan.

 1. Fotoreportage: hij komt? hij komt!
  Holsbeek

  Fotorepor­ta­ge: hij komt? hij komt!

  Goedheilig bezoek in Holsbeek vandaag. De gemeente maakte zich op voor het langverwachte bezoek uit Spanje. De Sint kondigde eerder bij zijn aankomst met de stoomboot in Antwerpen al aan dat er ook dit jaar geen stoute kinderen waren, dus ook in Holsbeek was dat niet het geval. Onbevreesd voor reuma als de man is (hoewel hijzelf de tel kwijt is moet hij toch al 1700 jaar oud zijn, men zou voor minder last krijgen van de gewrichten), kon de regen de feestelijke triomftocht niet vergallen.
 1. Beschuldigde praat zichzelf aan de galg tijdens verhoor over steekpartij op ex: “Mijn kinderen zijn hun moeder kwijt? Ik trouw wel met een nieuwe vrouw”
  PREMIUM
  VILVOORDE/LEUVEN

  Beschuldig­de praat zichzelf aan de galg tijdens verhoor over steekpar­tij op ex: “Mijn kinderen zijn hun moeder kwijt? Ik trouw wel met een nieuwe vrouw”

  Beschuldigde Lecha Sultakhanov (40) heeft zich tijdens zijn verhoor over de feiten behoorlijk vastgereden in de selectief voorgewende zwarte gaten in zijn geheugen. De man staat terecht voor de moord op zijn 31-jarige ex-vrouw, die op oudejaarsdag 2018 met messteken om het leven werd gebracht. Ook over eerdere slagen aan de moeder van zijn twee kinderen kon de Tsjetsjeen zich maar weinig herinneren. “U heeft toen zes maanden cel gekregen. Waarvoor een assisenproces al niet goed is”, friste een geprikkelde voorzitter ‘s mans geheugen op.
 2. Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgpersoneel te passen
  Leuven

  Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgperso­neel te passen

  In een tweet vandaag roept de rector van de KU Leuven, Luc Sels, studenten op om zich vrijwillig te melden als kinderopvang voor het zorgpersoneel van de Leuvense ziekenhuizen. Door de corona-epidemie is er daar in de regio Vlaams-Brabant nood aan, aldus de rector. Zorgpersoneel dat thuis in de knel zit, zou op die manier toch aan de slag kunnen. “We doen al het mogelijke om de continuïteit in de zorg te ondersteunen.”