Ultraloper Merijn Geerts
Volledig scherm
PREMIUM
Ultraloper Merijn Geerts © Evert Wouters

INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

Leuven/WilseleNiet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak. 

0 reacties

 1. UCLL-studenten ontwerpen educatieve zomerpakketten voor kansarme kinderen: “Waar uw wieg staat speelt helaas nog te veel mee.”
  Leuven
  1

  UCLL-studenten ontwerpen educatieve zomerpak­ket­ten voor kansarme kinderen: “Waar uw wieg staat speelt helaas nog te veel mee.”

  Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het boeken toe voor alle leerlingen kleuter lager en middelbaar onderwijs. Maar voor kwetsbare kinderen is die zonnige zomerperiode vooral ellelang. Daar hopen 13 UCLL-studenten een mouw aan te passen. Met ‘Sunshine in a Box’ ontwierpen zij 100 dozen boordevol educatief materiaal. Kinderwerking Fabota mocht vandaag de dozen uitdelen.
 2. Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfestival van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzomer voor de boeg”
  Heist-op-den-Berg

  Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfesti­val van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzo­mer voor de boeg”

  De Heistse death metal band Carnation mocht afgelopen weekend het podium van Hellfest, één van de grootste metalfestivals van het continent, betreden. Als enige Belgische band stond het vijftal dit jaar op de affiche van het Frans festival. Wie de band deze zomer dichter bij huis aan het werk wil zien, moet hoe dan ook een trip naar het buitenland maken.