Lucie Mertens -lookalike van queen Elizabeth II- is 50 jaar stadsgids in Leuven en zou dat vieren met een groot feest. Dat feest is al voor de zesde keer uitgesteld door corona, maar sinds kort kan Lucie wel weer gidsen in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucie Mertens -lookalike van queen Elizabeth II- is 50 jaar stadsgids in Leuven en zou dat vieren met een groot feest. Dat feest is al voor de zesde keer uitgesteld door corona, maar sinds kort kan Lucie wel weer gidsen in Leuven. © Vertommen

INTERVIEW. Lucie (79) mag eindelijk weer mensen rondleiden in Leuven: “Ja, ik vertel over paaldansen. En wist je dat het condoom ooit tweedehands verhandeld werd in Londen?”

LeuvenAnderhalf jaar zonder gidsbeurt, en dat in wat nota bene een jubileumjaar moest worden. Vijftig jaar leidt Lucie Mertens (79) al mensen rond in Leuven, maar de strikte coronamaatregelen waren voor haar — met enige zin voor overdrijving — een voorafname op de hel. Dat jubileum moet ze nog altijd vieren, maar gidsen doet ze sinds enkele weken wél weer. “Het is als fietsen. Je verleert het niet en zolang je het kan, wil je het blijven doen.”

1 reactie

  • etienne vijverman

    2 maanden geleden
    hopelijk kan ze er nog lang van genieten het leven kan zeer mooi zijn en je hoeft het niet ver te zoeken