Café 'Inn 't Joor 1' is het kleinste café van Leuven, maar wellicht ook het meest gezellige.
Volledig scherm
PREMIUM
Café 'Inn 't Joor 1' is het kleinste café van Leuven, maar wellicht ook het meest gezellige. © Vertommen

INTERVIEW. Cafébazin Germaine (78), moeder van alle Leuvense studenten: “Zo blij dat ze weer aan mijn toog zitten. Maar als het moet, ben ik streng”

Leuven“Komt goed, menneke. Tot morgen, als je weer weet van welke parochie je bent.” Moederlijke woorden voor een dronken student die ze net met een fietspomp in de aanslag uit haar café Inn ’t Joor 1 gezet heeft. Maar ze zou het op haar oude dag niet anders willen — door corona is het veel te lang veel te stil geweest bij Germaine Gilis. De ‘moeder van alle studenten’ heeft haar kroost terug. En zo hoort het te zijn.

1 reactie

 • Eddy red roc

  3 maanden geleden
  Hopelijk blijft ze nog een paar jaar actief want het is het laatste cafeetje van het eens zo glorieus uitgangsleven in Leuven
 1. Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreiniging in klaslokalen: is dit het antwoord op leeglopende klassen?
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreini­ging in klasloka­len: is dit het antwoord op leeglopen­de klassen?

  Is ‘propere lucht’ in de toekomst de garantie om klaslokalen en andere binnenruimtes open te houden? Daar lijkt het wel op na wetenschappelijk onderzoek maar het blijft nog een vraagteken of luchtfiltering echt kan voorkomen dat voltallige klassen besmet geraken met het coronavirus. Om het antwoord te vinden nemen drie Leuvense scholen deel aan een grootschalig onderzoek. “Als we met een kleine inspanning kinderen op school kunnen houden, nemen we graag een pioniersrol mee op“, zegt Lalynn Wadera.
 2. Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwangerschap is helaas nog steeds groot taboe.”
  Leuven

  Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwanger­schap is helaas nog steeds groot taboe.”

  De Leuvense vzw Fara lanceert deze week een nieuwe tool om vrouwen, mannen en koppels over heel Vlaanderen te begeleiden bij een ongeplande zwangerschap. De online tool kwam mede tot stand dankzij enkele UCLL-studenten, die in het kader van hun bachelorproef Sociaal Werk diepte-interviews en een bevraging uitvoerden bij studenten. De resultaten en de feedback die hieruit voortkwamen, werden verwerkt in de nieuwe tool.