Petitie aanpassing zone 30 in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Petitie aanpassing zone 30 in Leuven. © Vertommen

Initiatiefnemers enquête voor aanpassing zone 30 in het oog van de storm: “Wij willen ons constructief opstellen. Maar waar is de nuance?”

LeuvenZes dagen geleden lanceerden Tim Lenaerts (42) en An Claes (44) een enquête waarin de uitrol van zone 30 in alle deelgemeenten in vraag werd gesteld. Geen radicale afwijzing van de snelheidsbeperking, maar een vraag tot bijsturing waar dat opportuun is. 1.078 handtekeningen later heerst zowel tevredenheid als teleurstelling bij de initiatiefnemers. “Wij worden afgeschilderd als doodrijders en de kern van de boodschap wordt vakkundig onder de mat geveegd.” 

4 reacties

 • david demedts

  12 maanden geleden
  Prachtig initiatief, heb petitie die ronde doet ook getekend. Ik doe woon werk verkeer met fiets en voel me voornamelijk onveilig in hartje Leuven waar de zone 30 al lang bestaat. De oude 50 per uur straten lag ik minder wakker van. 30 is niet per se veiliger. Auto's rijden gefrustreerd.Gemakkelijkheids oplossing die nog geld in het laadje moet brengen. Wordt opgevolgd omdat je weinig keuze hebt, niet omdat er draagvlak voor bestaat. Voor milieu ook slechter door vaker start stop uit stilstand.
 • victor vandesande

  12 maanden geleden
  Zone 30 wordt dan ook veel ongenuanceerd toegepast ook op plaatsen waar het totaal geen zin heeft , maar waar ze lekker veel boetes kunnen uitdelen het is een verkapte belasting. En vooral een groen dogma.
 • Luc Fierens

  12 maanden geleden
  Zeer goed initiatief. Bijsturing is absoluut nodig. En lig vooral niet wakker van de negatieve commentaren. De fundamentalisten in deze zijn vele malen gevaarlijker. Dat heeft de geschiedenis al vele malen bewezen. Ook vandaag weer. Succes 🤞.
 • eric michiels

  12 maanden geleden
  Wel , ja , ik weet niet waar An én Tim precies woonachtig zijn . Ik persoonlijk ben zeker ook geen voorstander van de 30km/u - maatregel , maar leg me er wel bij neer ! Anderzijds wil ik aanstippen dat An én Tim zeker niet woonachtig zijn in dé Kwadenhoek Wilsele , want hier zijn nog andere katten te geselen , zoals daar zijn het geluidsoverlast van de A2/E314 tussen afritten-complex 21 Holsbeek en de Puttebroekstraat én dit in de rijrichting van Leuven.Wat blijkbaar géén Politiek strijdplan is
 1. Oppositiepartij N-VA omschrijft ANPR-camera’s in Leuven als ‘boetevalstrikken’: “Stadsbestuur verpulvert haar eigen records”
  PREMIUM
  7

  Oppositie­par­tij N-VA omschrijft AN­PR-camera’s in Leuven als ‘boete­valstrik­ken’: “Stadsbe­stuur verpulvert haar eigen records”

  Uit cijfers die N-VA Leuven opvroeg, blijkt dat de stad nooit eerder zoveel inkomsten vergaarde uit GAS-boetes via de ANPR-camera’s. Volgens de oppositiepartij is de slimme technologie dan ook geen maatregel om de verkeersveiligheid te verhogen, maar eerder een melkkoe om de stadskas te spijzen: “We klokken in 2022 op een verbijsterend bedrag”, klinkt het. Het stadsbestuur blijft erbij dat de ANPR-camera’s worden ingezet om de Leuvense wegen veiliger te maken.
  Leuven
 2. Oppositie haalt slag thuis: openluchtzwembaden in Vlaams-Brabant dan toch nog niet ten dode opgeschreven?
  PREMIUM
  Kessel-Lo/Diest/Huizingen

  Oppositie haalt slag thuis: openlucht­zwem­ba­den in Vlaams-Bra­bant dan toch nog niet ten dode opgeschre­ven?

  Na een bewogen en zelfs licht chaotische provincieraadszitting in het Leuvense Provinciehuis dinsdag is er opmerkelijk nieuws over de openluchtzwembaden in de Provinciedomeinen. Er wordt een opmerkelijke bocht ingezet na stevig oppositiewerk van Louis Tobback (Vooruit) en Tie Roefs (Groen), al had gedeputeerde Ann Schevenels (Open Vld) al zelf de kentering ingezet met een nieuw voorstel.
 1. Seksuele fantasie wordt man bijna fataal: jaloerse ex bindt hem vast en slaat hem het hoofd in met klinker. “Dacht dat het nog kon goed komen”
  PREMIUM

  Seksuele fantasie wordt man bijna fataal: jaloerse ex bindt hem vast en slaat hem het hoofd in met klinker. “Dacht dat het nog kon goed komen”

  Hoewel de relatie was beëindigd, lokte S.S. haar ex naar een godverlaten park in Leuven onder het mom van een laatste date. Ze wilde hem zijn seksuele fantasie nog eens laten beleven: de liefde bedrijven, terwijl hij geblinddoekt en vastgebonden was. In plaats daarvan kreeg hij een kasseisteen van 3,4 kilo op zijn hoofd. De vrouw riskeert nu zes jaar cel. De rechtbank kreeg het hele relaas van die bewuste avond.
  Leuven