Met man en macht werd getracht om het water weg te pompen aan de ingang van het industrieterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Met man en macht werd getracht om het water weg te pompen aan de ingang van het industrieterrein. © Kim Aerts

Industrieterrein Wingepark volledig afgesloten door overtollige water: “Misschien ook morgen nog hinder”

REGIODe watertoevloed heeft ook vrijdag nog voor problemen gezorgd in onze regio. Industrieterrein het Wingepark in Rotselaar werd helemaal afgesloten voor het verkeer om het overtollige water te kunnen wegpompen. De teller van de oproepen bij de brandweer Hulpverleningszone Oost stond vrijdagmiddag op duizend.

 1. WK Wielrennen wordt zichtbaar in Leuvense straten: “Sommige privéparkings en -inritten zullen ontoegankelijk zijn”
  PREMIUM
  Leuven
  3

  WK Wielrennen wordt zichtbaar in Leuvense straten: “Sommige privépar­kings en -inritten zullen ontoeganke­lijk zijn”

  De wielerkoorts blijft maar stijgen in Leuven en vanaf nu zie je dat ook. De voorbereidingen voor het parcours en de fanzones gaan donderdag van start. “Volgende week verwelkomen we de 2021 UCI Road World Championships in Leuven. En ja, dit sportief feest zal een impact hebben op het verkeer en de bereikbaarheid van de stad”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). Ontdek hier wat de Leuvenaars en de bezoekers te wachten staat voor én tijdens het WK Wielrennen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstaferelen te wandelen”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstafe­re­len te wandelen”

  Leuven is ondertussen volledig in de ban van het WK Wielrennen en dat maakt ook de creativiteit wakker. Zo maakt kunstenaar Jean De Keyser uit Oud-Heverlee miniaturen van wielertaferelen die hij op bijzondere plekken in Leuven heeft geplaatst. Het gaat meer concreet om ‘koerskapelletjes’ die verstopt zitten in zogenaamde schoenschrapers, holtes in oude huizen die in een ver verleden gebruikt werden om je schoenen proper te maken.
 3. Abdij van Park lanceert nieuwe buitenrondleiding: “Ideaal voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in het abdijleven buiten de kloostermuren”
  Heverlee

  Abdij van Park lanceert nieuwe buitenrond­lei­ding: “Ideaal voor kleine groepen die geïnteres­seerd zijn in het abdijleven buiten de kloostermu­ren”

  Wie de duurzame herbestemming van Abdij van Park in Heverlee wil ontdekken, kan dat doen tijdens een nieuwe rondleiding. “Met deze buitenrondleiding spreken we kleine groepen aan die geïnteresseerd zijn in het abdijleven buiten de kloostermuren”, zegt Denise Vandevoort, Leuvens schepen van Cultuur, Evenementen en Toerisme.