Een blik op het gerestaureerde complex, dat voortaan Brasserie De Abdijmolen herbergt.
Volledig scherm
Een blik op het gerestaureerde complex, dat voortaan Brasserie De Abdijmolen herbergt. © Vertommen

Inbrekers gaan aan de haal met kluisinhoud en zak gefrituurde zeevis: “Dieven zullen honger gehad hebben”

LeuvenBrasserie De Abdijmolen op het domein Abdij van Park in Leuven heeft vrijdagnacht inbrekers over de vloer gekregen. Ze gingen aan de haal met de inhoud van de kluis, maar namen daarnaast nog een erg opvallende buit mee.

  1. De transformatie van de Paul Van Ostaijensite is begonnen: “Bij de vernieuwing blijven de specifieke keuzes van de oorspronkelijke architect Victor Broos bewaard”
    PREMIUM
    Leuven

    De transforma­tie van de Paul Van Ostaijensi­te is begonnen: “Bij de vernieu­wing blijven de specifieke keuzes van de oorspronke­lij­ke architect Victor Broos bewaard”

    De werkzaamheden aan het Victor Broosgebouw en het Guido Gezellehuis in Leuven zijn begonnen. Het eerste krijgt een stevige opknapbeurt met respect voor het erfgoed, het tweede maakt plaats voor een energieneutrale nieuwbouw. “Als alles volgens plan verloopt dan kunnen we de Leuvenaars in juli 2024 uitnodigen voor een dans-, muziek- of tekenles. En wie weet voor een eerste grote voorstelling in de vernieuwde kapelzaal”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).