Illustratie PZ Leuven. Politie
Volledig scherm
Illustratie PZ Leuven. Politie © Vertommen

Inbrekers forceren raam in Heverlee

 1. De Lijn zet tot honderd chauffeurs per dag in tijdens Rock Werchter: welke bus neem je best?
  PREMIUM
  WERCHTER/LEUVEN/AARSCHOT

  De Lijn zet tot honderd chauffeurs per dag in tijdens Rock Werchter: welke bus neem je best?

  Vanaf woensdag 13 uur tot en maandag 4 juli 14 uur zijn er pendelbussen van De Lijn om de festivalgangers van en naar de wei te brengen. De Lijn zet hiervoor dagelijks zestig chauffeurs in. Op donderdag - traditioneel de drukste dag - zijn dat zelfs honderd chauffeurs. Het vervoer is inbegrepen in het festivalticket. Hieronder lees je welke bus je het best neemt.
 2. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populistisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”
  PREMIUM
  Leuven
  7

  Burgemees­ter Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populis­tisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”

  De N-VA-fractie stelde op de gemeenteraad voor om de spreekwoordelijke stop uit Leuven Bad te trekken na een negatief advies van adviesraad Gecoro maar dat zal niet gebeuren. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bevestigde dat het wel degelijk de bedoeling is dat Leuven Bad er komt, al blijft de deur wel op een kleine kier staan. “We nemen alle adviezen mee en we zijn niet getrouwd met Leuven Bad want we hebben als stadsbestuur vele katten te geselen”, klonk het.