Inbraak illustratie
Volledig scherm
Inbraak illustratie © Getty Images

Inbreker maakt ringen, cash geld en een halve banaan buit

 1. Leuven neemt afscheid van Koen Rombaut (61), de man die onder meer Kurt Cobain op het podium zette: “Pa, je hebt je All Areas-pass daarboven verdiend. Het gaat je goed op je laatste tournee”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven neemt afscheid van Koen Rombaut (61), de man die onder meer Kurt Cobain op het podium zette: “Pa, je hebt je All Are­as-pass daarboven verdiend. Het gaat je goed op je laatste tournee”

  “Ik heb mijn weg afgelegd”, staat er te lezen op een rouwbrief die veel te vroeg werd geschreven. De woorden zinderen nog na bij velen die op 24 november het slechte nieuws kregen over het plotse overlijden van Koen Rombaut. Amper 61 jaar jong maar wel een boeiend leven vol rock ’n roll achter de rug. Dat bleek ook tijdens de afscheidsplechtigheid. “Soms was pa op tournee en dan belde hij ’s ochtends vroeg omdat hij dacht dat het avond was”, aldus dochter Karen.
 2. Horeca blij met behoud van sluitingsuur maar geen sprake van optimisme: “Hoera of gejuich? Nee, dat denk ik niet”
  Leuven

  Horeca blij met behoud van sluitings­uur maar geen sprake van optimisme: “Hoera of gejuich? Nee, dat denk ik niet”

  Het ergste werd gevreesd maar uiteindelijk viel het verdict van het Overlegcomité beter mee dan verwacht voor de horeca. De ministers volgden het advies van de experten niet om de horeca te sluiten om 20 uur en behouden het sluitingsuur om 23 uur. “Het blijft knokken om financieel boven water te blijven zonder steunmaatregelen”, aldus Erik De Rop van vzw Oude Markt.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgpersoneel te passen
  Leuven

  Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgperso­neel te passen

  In een tweet vandaag roept de rector van de KU Leuven, Luc Sels, studenten op om zich vrijwillig te melden als kinderopvang voor het zorgpersoneel van de Leuvense ziekenhuizen. Door de corona-epidemie is er daar in de regio Vlaams-Brabant nood aan, aldus de rector. Zorgpersoneel dat thuis in de knel zit, zou op die manier toch aan de slag kunnen. “We doen al het mogelijke om de continuïteit in de zorg te ondersteunen.”