Illustratie PZ Leuven
Volledig scherm
Illustratie PZ Leuven © Vertommen

Inbreker haalt woning overhoop en steelt elektrische fiets

LeuvenDonderdagavond rond 19.30u merkte een bewoonster van de Watermolenstraat in Wijgmaal toen ze thuiskwam op dat er ingebroken werd in haar woning.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Journalist Eric Claes onverwacht overleden: diepe verslagenheid bij Handelen en Rome-liefhebbers S.P.Q.R.

  Journalist Eric Claes onverwacht overleden: diepe verslagen­heid bij Handelen en Ro­me-liefheb­bers S.P.Q.R.

  Leuven is een journalistiek monument armer: Eric Claes is onverwacht overleden op 62-jarige leeftijd. Claes was in zijn carrière actief bij Het Nieuwsblad, Bouwkroniek en het Leuvense middenstandsblad Handelen. Zijn mooiste verwezenlijking was evenwel de oprichting van S.P.Q.R., een vereniging voor Rome-liefhebbers. “Met diepe verslagenheid vernemen we de dood van onze geliefde voorzitter”, klinkt het.
  Leuven
 1. “We zien U” : een helder signaal tegen grensoverschrijdend gedrag bij jongeren

  “We zien U” : een helder signaal tegen grensover­schrij­dend gedrag bij jongeren

  Seksueel grensoverschrijdend gedrag: het gebeurt vlak onder onze ogen en vaker dan we denken, ongeacht gender, leeftijd of seksuele voorkeur. Uit onderzoek blijkt bovendien dat vooral jongeren hiermee worden geconfronteerd. Met een opvallende campagne wil Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir als onderdeel van haar actieplan tegen seksueel geweld jongeren sensibiliseren en slachtoffers uit de schaduw halen. Deze werd officieel gelanceerd met een projectie op de Oude Markt in Leuven; letterlijk door een symbolische ‘spot’ op het probleem te zetten.
  Leuven