Schepen van mobiliteit David Dessers
Volledig scherm
Schepen van mobiliteit David Dessers © Vertommen

In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijkheid wordt onderzocht, maar doorstroming mag niet in het gedrang komen”

LeuvenHet Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om de Tervuursevest aan de ring her in te richten. Eén van de mogelijkheden is het verminderen van een rijvak. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) verduidelijkt dat het onderzoek nog in een heel vroege fase zit. “Zeker en vast niet voor binnenkort en enkel als het haalbaar is: niemand zit te wachten op een ring die vol file staat.”

  1. KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak
    Leuven

    KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak

    KU Leuven reikt vandaag een erepenning uit aan de Nederlandse journalist, historicus en auteur Geert Mak. Die laatste vergaarde vooral bekendheid met zijn vuistdikke kroniek ‘In Europa: Reizen door de twintigste eeuw’, waarmee hij de geschiedenis van het oude continent beschrijft aan de hand van historische gebeurtenissen. Mak krijgt deze erkenning voor zijn maatschappelijke en culturele verdienste. “Geert Mak slaagt er als geen ander in om geschiedenis tot leven te wekken”, roemt rector Luc Sels de Nederlander.