Leuven maakt zich klaar voor Rollerparade
Volledig scherm
Leuven maakt zich klaar voor Rollerparade © Philippe Persoons

IN BEELD. Leuvense Rollerparade loopt op wieltjes

LeuvenLeuven gespt vanavond de inline skates om voor de eerste van drie Rollerparades: een tocht op klein rollend materiaal doorheen de binnenstad en deelgemeente Kessel-Lo. De Leuvense Rollerparade is al aan zijn tiende jaar toe. 230 deelnemers, oud en jong, waren van de partij.

0 reacties

 1. Ruim 20% van de Leuvense horeca blijft het heel moeilijk hebben na zwarte coronajaren en door hoge inflatie: “De mensen genieten op andere manier als ze op café of restaurant gaan”
  PREMIUM
  Leuven

  Ruim 20% van de Leuvense horeca blijft het heel moeilijk hebben na zwarte coronaja­ren en door hoge inflatie: “De mensen genieten op andere manier als ze op café of restaurant gaan”

  Hoe zou het nog zijn met de Leuvense horeca? Lang niet zo slecht zou je denken als je de culinaire vreugde op Hapje-Tapje zag maar achter de schermen blijft de coronacrisis toch nazinderen. En dan zwijgen we nog over de energiecrisis, de gestegen prijzen voor grondstoffen en de onvermijdelijke inflatie. “Zo’n 20% heeft het moeilijk en 20% zelfs heel moeilijk maar al bij al doet Leuven het zo slecht nog niet”, stelt schepen Johan Geleyns (CD&V). Feit is dat er één en ander beweegt op horecagebied in de universiteitsstad…
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.