De Noodcentrale 112 Vlaams-Brabant kampt met personeelstekort.
Volledig scherm
PREMIUM
De Noodcentrale 112 Vlaams-Brabant kampt met personeelstekort. © rv

“Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort

Vlaams-Brabant“De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.

 1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
  PREMIUM
  Leuven

  Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

  Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.
 1. Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteunen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbescherming”
  Leuven
  1

  Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteu­nen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbe­scher­ming”

  De stad Leuven geeft een eenmalige geboorte- en adoptietoelage aan gezinnen met een beperkt inkomen. Ook ouders die een kind met een beperking opvoeden, kunnen jaarlijks een toelage ontvangen om de kosten te helpen dragen. “Mensen kennen hun rechten onvoldoende of raken er niet wijs uit. Er is nu een unieke tool om die onderbescherming te voorkomen”, zegt Dorien Meulenijzer, voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.