Er werden meerdere hatelijke boodschappen achtergelaten op de gevel en voordeur van het huis.
Volledig scherm
Er werden meerdere hatelijke boodschappen achtergelaten op de gevel en voordeur van het huis. © Vertommen

‘I like young boys’: vandalen bekladden huis van homokoppel in Leuven, politie neemt de zaak zéér ernstig

Leuven“Je zou denken dat de homohaters terug onder hun steen kruipen na de afschuwelijke feiten van het voorbije weekend, maar dat is helaas niet het geval”, fulmineert N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys vandaag op sociale media. Aanleiding is de bekladding van het huis van een Leuvens homokoppel. De bewoners zelf komen er met de schrik vanaf, maar de feiten worden heel ernstig genomen. Nota bene vandaag staat er ook een groot interview met Mister Gay Belgium Joren Houtevels in deze krant, die lotgenoten oproept om sterk te blijven. 

 1. Affiche ‘Het Groot Verlof’ is helemaal klaar: de vijf tips van Denise Vandevoort die haar laatste zomer ingaat als cultuurschepen
  Leuven

  Affiche ‘Het Groot Verlof’ is helemaal klaar: de vijf tips van Denise Vandevoort die haar laatste zomer ingaat als cultuur­sche­pen

  Met een resem klinkende namen is de affiche van het ‘Het Groot Verlof’ compleet. Onder meer Davina Michelle, Blck Mamba, Admiral Freebee en Les Truttes zullen het zomerfestival kleuren naaste de vele namen die eerder al bekend werden gemaakt. Voor schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit) wordt het een bijzondere zomer want zij gaat haar laatste zomer in als schepen in Leuven.
 2. Noor Vidts komt met gulle lach door de finish: “Ik trek naar het WK in Eugene met de bedoeling mij in elk nummer te verbeteren”
  nacht van de atletiek

  Noor Vidts komt met gulle lach door de finish: “Ik trek naar het WK in Eugene met de bedoeling mij in elk nummer te verbeteren”

  Als gevolg van de organisatie deze zomer van zowel het WK als het EK, volgt in eigen land de ene meeting de andere op. Het voorbije weekend gingen zelfs de Nacht in Heusden-Zolder én de Flanders Cup in Merksem door. Noor Vidts en Paulien Couckuyt toonden alvast dat het de goede richting uitgaat, dat in tegenstelling tot Jonathan Sacoor.