Luc Sels en Jan Tytgat
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Sels en Jan Tytgat © Photo News

‘House of Cards’ aan de unief: is plagiaatbe­schul­di­ging aan adres van kandidaat-rec­tor Jan Tytgat vuil spel van tegenstan­der Luc Sels?

LeuvenIntriges, manoeuvres, verraad: ook onder professoren kan het er bitsig aan toegaan. Morgen zijn het rectorverkiezingen aan de KU Leuven, en net vorige week lekte een rapport uit dat kandidaat-rector Jan Tytgat (58) beschuldigt van plagiaat. Onderzoek van deze krant wijst uit dat het geschreven werd door een aanhanger van de ándere kandidaat: rector Luc Sels (54). “Héél vreemd. Net nu ik moet zwijgen, komen ze met zo’n aanval.” Nog vreemder: vier jaar geleden gebeurde bijna exact hetzelfde met Rik Torfs. 

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!