Een visual van het voorontwerp van het Martelarenplein van de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een visual van het voorontwerp van het Martelarenplein van de toekomst. © OMGEVING

Horecazaken en organisatoren over heraanleg Martelarenplein: “Evenementen uitgesloten en plantenbakken die ideaal zijn voor afval en urine”

Ontwerpbureau OMGEVING lanceerde zopas het voorontwerp voor de ‘make-over’ van het Martelarenplein in Leuven. Op de sociale media leidde dat op korte tijd tot een golf van reacties, de ene al wat genuanceerder dan de andere. Maar wat vinden de Leuvenaars, de uitbaters van de horecazaken en de organisatoren van events eigenlijk van het toekomstige Martelarenplein? HLN trok op reportage aan de zogenaamde toegangspoort tot de stad.

4 reacties

 • Rudy Van Overtstijns

  2 maanden geleden
  Na de winkels is het nu de tijd om de horeca in Leuven weg te pesten.
 • maria peeters

  2 maanden geleden
  Het trekt op niks en kost weer een hoop geld.
 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  Hoelang is dat plein terug heraangelegd . De Leuvenaar zal weer nog maar eens dieper in de buidel moeten tasten . En zoals de horeca aangeeft zal het sommigen niet om het groen te doen zijn maar vooral voor overlast zorgen .
 • Joost Hoskens

  2 maanden geleden
  Weeral een ijslolly voor Groen! Dit zal weer snel uitdraaien op een fiasco: vuilnis, hangjongeren, leuke verbergplaatsjes voor drugdeals, geen evenementen meer mogelijk, interventievoertuigen bij noodsituaties aan het station ook uitgesloten, enz.