De Oude Markt ligt er verlaten bij en dat zal nog even zo blijven want van een concrete datum voor de heropening van de horeca is nog geen sprake.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude Markt ligt er verlaten bij en dat zal nog even zo blijven want van een concrete datum voor de heropening van de horeca is nog geen sprake. © Vertommen

Horecacoaches van Vlaamse steden schrijven open brief en Leuvense horeca ondersteunt die noodkreet: “Gebrek aan perspectief is moordend”

LeuvenDe horecacoaches van de Vlaamse steden hebben in een open brief aan het Overlegcomité stevig aan de alarmbel getrokken. “Een groeiende groep uitbaters ziet de tunnel enkel smaller worden en verliezen de hoop. Of erger nog: hun zaak of hun huis”, klinkt het. Een rondvraag in de Leuvense horeca bevestigt die gevoelens van wanhoop nadat premier De Croo (Open Vld) maandag duidelijk maakte dat een heropening wellicht pas voor april of zelfs pas voor mei zal zijn.

0 reacties

 1. Al 200 dagen gesloten, en dus protesteert vzw Oude Markt met 200 lege vaten: “Soms lijkt het alsof we nooit meer open zullen gaan”
  PREMIUM
  Leuven

  Al 200 dagen gesloten, en dus protes­teert vzw Oude Markt met 200 lege vaten: “Soms lijkt het alsof we nooit meer open zullen gaan”

  De uitbaters van de cafés op de Oude Markt in Leuven protesteren met 200 lege vaten tegen het uitblijven van perspectief voor de sector. Zowel mentaal als financieel valt 200 dagen verplichte sluiting de horeca zwaar, maar toch blijft de vlam van hoop branden. “Liefst 1.850 ‘klanten’ waren van de partij op ons eerste digitaal café met DJ-set. Ik roep al mijn collega’s op hetzelfde te doen ”, laat Karim Benjelloun van Plaza weten.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king