Erik De Rop is voorzitter van vzw Oude Markt in Leuven.
Volledig scherm
Erik De Rop is voorzitter van vzw Oude Markt in Leuven. © Vertommen

Horeca blij met behoud van sluitingsuur maar geen sprake van optimisme: “Hoera of gejuich? Nee, dat denk ik niet”

LeuvenHet ergste werd gevreesd maar uiteindelijk viel het verdict van het Overlegcomité beter mee dan verwacht voor de horeca. De ministers volgden het advies van de experten niet om de horeca te sluiten om 20 uur en behouden het sluitingsuur om 23 uur. “Het blijft knokken om financieel boven water te blijven zonder steunmaatregelen”, aldus Erik De Rop van vzw Oude Markt.

0 reacties

 1. Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgpersoneel te passen
  Leuven

  Oproep rector KU Leuven: studenten, meld je vrijwillig aan om op kinderen zorgperso­neel te passen

  In een tweet vandaag roept de rector van de KU Leuven, Luc Sels, studenten op om zich vrijwillig te melden als kinderopvang voor het zorgpersoneel van de Leuvense ziekenhuizen. Door de corona-epidemie is er daar in de regio Vlaams-Brabant nood aan, aldus de rector. Zorgpersoneel dat thuis in de knel zit, zou op die manier toch aan de slag kunnen. “We doen al het mogelijke om de continuïteit in de zorg te ondersteunen.”
 2. Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassen­de zomerkam­pen in jouw buurt

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!