Illustratie UCLL
Volledig scherm
Illustratie UCLL © Mine Dalemans

Hogeschool UCLL zet in op mix van on-campus en online onderwijs na overlegcomité

LeuvenHet overlegcomité nam geen bijkomende maatregelen voor hogescholen en universiteiten. Er werd aan de instellingen gevraagd om zelf initiatieven te nemen, met aandacht voor de continuïteit van het onderwijs. “Het crisisteam UCLL heeft daarop een overleg gehouden om te bekijken hoe we actief kunnen bijdragen om de hoge curve van besmettingen in ons land om te buigen” stelt Kristien Van Hoegaerden. “Tegelijk willen we de impact op ons onderwijs zo laag mogelijk houden, zeker met de examens in aantocht.”

 1. Buurtbewoners zien projectvoorstel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtverkeer voor onze deur, 30 jaar lang”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Buurtbewo­ners zien project­voor­stel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtver­keer voor onze deur, 30 jaar lang”

  Een nieuw projectvoorstel met bijhorende informatievergadering en veel beloften om de buurtbewoners gerust te stellen, heeft niet mogen baten voor nv De Kock. Die laatste wil zandgroeve Kerkeveld opnieuw exploiteren, maar vooral de overlast die het vrachtverkeer zou veroorzaken is een doorn in het oog van actiecomité Kerkeveld. “Een honderdtal vrachtwagens per dag in smalle rustige straten, zonder fietspad, met gevaarlijke bochten... onmenselijk”, vertelt Peter Singulé.
 2. Leuven neemt afscheid van Rosée Dewit (96), legendarische ‘grande dame’ van ijssalon Au Bouquet Louvaniste: “Pas toen mijnheer doktoor mijn amandelen trok op de keukentafel, kreeg ik ‘ne crème’ van daar”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven neemt afscheid van Rosée Dewit (96), legendari­sche ‘grande dame’ van ijssalon Au Bouquet Louvaniste: “Pas toen mijnheer doktoor mijn amandelen trok op de keukenta­fel, kreeg ik ‘ne crème’ van daar”

  Au Bouquet Louvaniste… Voor de jongere lezers is die naam een nobele onbekende, maar wie al wat jaren op de teller heeft, proeft spontaan heerlijk roomijs in de mond. Het legendarische ijssalon op het Rector De Somerplein sloot rond de eeuwwisseling definitief de deuren maar drijvende kracht Rosée ‘Roséke’ Dewit bleef nog vele jaren boven de zaak wonen en was tot aan haar dood op 6 januari bijzonder graag gezien in Leuven. Een blik in het bijzondere leven van de ‘grande dame’ die van roomijs kunst met de grote K maakte in Au Bouquet Louvaniste.