Leuven hield behoorlijk goed stand als shoppingstad in de coronaperiode en uit nieuwe cijfers blijkt dat de universiteitsstad weer op de goede weg is inzake handel en horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Leuven hield behoorlijk goed stand als shoppingstad in de coronaperiode en uit nieuwe cijfers blijkt dat de universiteitsstad weer op de goede weg is inzake handel en horeca. © Vertommen

Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”

LeuvenLeegstand…geen enkele centrumstad ontsnapte eraan de voorbije jaren, zelfs al voor de coronajaren. De stad Leuven hield al bij al nog goed stand en uit de cijfers van 2021 bleek dat er voor het eerst sinds jaren een kentering was in de negatieve trend. Het bleef maar de vraag of die positieve evolutie zich zou doorzetten en uit nieuwe cijfers van vastgoedadviseur Locatus blijkt dat wel degelijk het geval. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit waarom Leuven deze crisistijden behoorlijk goed kan verteren.

6 reacties

 • Freddy Verhoeven

  2 maanden geleden
  Leuven wil de handel in het centrum houden, maar langs de andere kant willen ze iedereen uit het centrum weren. Dat er zoveel kapotgemaakt werd in Leuven is enkel te danken aan hun eigen beleid. Handelspanden gebruiken betekent niet hetzelfde als er een bloeiende zaak hebben. Veel interessante winkels blijven er echter niet over. Leuven is gewoon een ramp.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Leuven: erg moeilijk toegankelijk, parkeren veel te duur en overal camera's. Net buiten de stad grote winkelcentra zeer vlot bereikbaar en gratis parkeren. De keuze is rap gemaakt.
 • Frans Desmet

  2 maanden geleden
  Op welke planeet leeft die man ge moet maar eens door Leuven wandelen en je zal zien hoeveel leegstand er is maar ja Hij moet reclame maken hoe goed het in Leuven is zo verdien je ook je loon
 • Jan Van Windekens

  2 maanden geleden
  Nog niet veel gemerkt van die heropleving. Tenzij nachtwinkels en veggieburgers als oplossing gezien worden...
 • Katty Mommaerts

  2 maanden geleden
  Er schiet geen degelijke winkel meer over. Alleen nog snacks van bepaalde ketens die om de zes maanden veranderen. Leuven is leuven niet meer en al helemaal niet om te winkelen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.