Karim Benjelloun van café Plaza in betere tijden toen de deur van zijn zaak nog open mocht...Hij hoopt snel weer aan de slag te kunnen gaan in zijn café.
Volledig scherm
PREMIUM
Karim Benjelloun van café Plaza in betere tijden toen de deur van zijn zaak nog open mocht...Hij hoopt snel weer aan de slag te kunnen gaan in zijn café. © Vertommen

“‘Hoe loopt dit af?’ Ik zag een tijd geen uitweg meer.” Uitbater Karim Benjelloun openhartig over de hel van maandenlange sluiting

LeuvenDe stad Leuven gaat fors investeren in het mentaal welzijn van de horeca-uitbaters en dat is geen dag te vroeg. De spreekwoordelijke metertjes gaan diep in het rood, niet enkel financieel maar ook mentaal. Cafébaas Karim Benjelloun van Plaza op de Oude Markt kan ervan meespreken, want de voorbije maanden ging hij door een diep dal. “Het leek alsof ik in een vliegtuig zonder piloot zat, op weg naar nergens”, aldus Karim.

2 reacties

 • Kris Roelandts

  1 maand geleden
  Freddy, de stad kan niet zelf beslissen dat de zaken mogen heropenen. En inkomenssteun komt van de Vlaamse en federale regeringen. Iedereen zal nog lang mentaal getekend zijn door deze periode, zelfs wanneer een groot deel van de 65-plussers voor wie we dit allemaal doen al lang onder de grond liggen, en het is goed dat daar nu al aan wordt gewerkt.
 • freddy cardoen

  1 maand geleden
  De stad gaat zorgen voor Psychologische bijstand voor zelfstandigen . De stad Leuven vergeet dat die mensen daar hun rekeningen niet mee betaald krijgen ,. Het enige wat die mensen nu willen is hun zaak openen ( op een veilige manier) zodat er terug wat geld kan verdient worden .
 1. Wordt april de maand van de hoop of van de wanhoop voor Leuvense horeca? “We houden vast aan 1 mei”
  PREMIUM
  Leuven

  Wordt april de maand van de hoop of van de wanhoop voor Leuvense horeca? “We houden vast aan 1 mei”

  Met nog exact één maand voor de boeg tot aan de beoogde heropening is het een beetje te vroeg om al aan de voorbereidingen te beginnen voor de horeca-ondernemers. Toch is AB InBev al begonnen met het reinigen van de bierleidingen en dat is toch een cruciaal gegeven. Blijft de vraag: gelooft de horeca gezien de slechte cijfers nog in een heropening op 1 mei? HLN Leuven sprak met Ho.Re.Ca-Leuven voorzitter Kevin Vanderauwera en die toont zich opvallend strijdvaardig.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique