Karim Benjelloun van café Plaza in betere tijden toen de deur van zijn zaak nog open mocht...Hij hoopt snel weer aan de slag te kunnen gaan in zijn café.
Volledig scherm
PREMIUM
Karim Benjelloun van café Plaza in betere tijden toen de deur van zijn zaak nog open mocht...Hij hoopt snel weer aan de slag te kunnen gaan in zijn café. © Vertommen

“‘Hoe loopt dit af?’ Ik zag een tijd geen uitweg meer.” Uitbater Karim Benjelloun openhartig over de hel van maandenlange sluiting

LeuvenDe stad Leuven gaat fors investeren in het mentaal welzijn van de horeca-uitbaters en dat is geen dag te vroeg. De spreekwoordelijke metertjes gaan diep in het rood, niet enkel financieel maar ook mentaal. Cafébaas Karim Benjelloun van Plaza op de Oude Markt kan ervan meespreken, want de voorbije maanden ging hij door een diep dal. “Het leek alsof ik in een vliegtuig zonder piloot zat, op weg naar nergens”, aldus Karim.

2 reacties

 • Kris Roelandts

  1 jaar geleden
  Freddy, de stad kan niet zelf beslissen dat de zaken mogen heropenen. En inkomenssteun komt van de Vlaamse en federale regeringen. Iedereen zal nog lang mentaal getekend zijn door deze periode, zelfs wanneer een groot deel van de 65-plussers voor wie we dit allemaal doen al lang onder de grond liggen, en het is goed dat daar nu al aan wordt gewerkt.
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  De stad gaat zorgen voor Psychologische bijstand voor zelfstandigen . De stad Leuven vergeet dat die mensen daar hun rekeningen niet mee betaald krijgen ,. Het enige wat die mensen nu willen is hun zaak openen ( op een veilige manier) zodat er terug wat geld kan verdient worden .
 1. Het grootste breaking event ter wereld palmt Ladeuzeplein in: “Unbreakable is ideale aanloop naar het WK Breaking 2023 dat ook in Leuven wordt georganiseerd”
  PREMIUM
  Leuven

  Het grootste breaking event ter wereld palmt Ladeuze­plein in: “Unbreaka­ble is ideale aanloop naar het WK Breaking 2023 dat ook in Leuven wordt georgani­seerd”

  Eén keer per jaar treffen de beste Bboys en Bgirls ter wereld elkaar in ons land op Unbreakable. Het belangrijkste breaking evenement keert dit jaar terug naar waar het in 2005 ontstond: Leuven. “De fans krijgen er op 1 en 2 oktober meteen een voorproefje van het officiële WK dat volgend jaar op dezelfde locatie zal plaatvinden”, aldus Johnny Lekens, voorzitter van Danssport Vlaanderen. Of ook: hoe een eindwerk aan de KU Leuven uitgroeide tot een event met de wereldtop.
 2. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
  PREMIUM
  meise, leuven

  WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

  Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.