Het historische stadhuis van Leuven krijgt in de toekomst een nog mooiere belichting.
Volledig scherm
Het historische stadhuis van Leuven krijgt in de toekomst een nog mooiere belichting. © Vertommen

Historisch stadhuis krijgt subtiele uitlichting: “Maar de torens worden een lichtbaken in de Leuvense skyline”

LeuvenDe stad Leuven maakt werk van een mooiere belichting in het historisch hart. Nadat eerder al de Sint-Pieterskerk aan de beurt was, komt nu het stadhuis op de Grote Markt aan bod. “We hebben gekozen voor een eerder sobere uitlichting omdat het gebouw op zich al voor zichzelf spreekt”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

3 reacties

 • Emma Andersen

  1 maand geleden
  Andermans geld uitgeven is de specialiteit van Rood en Groen.
 • jos theys

  1 maand geleden
  Wie thuis een peertje aan steekt betaalt mee aan verlichting van straten, pleinen, monumenten en kerstbomen. Steek het licht aan als het nodig is of bij feesten. Haal de openbare verspilling uit de distributiekosten.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Is dat nodig? Energiebesparing
 1. Minckelersparking maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelboulevard en speelpleintjes”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Minckelers­par­king maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelbou­le­vard en speelplein­tjes”

  Er wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de heropwaardering van de Vaartkom. Op de Minckelerssite –nu nog een parkeergebouw- verrijst binnenkort een bijna-energieneutrale woonwijk met 157 nieuwe appartementen en 34 huizen. Het ambitieuze woonproject krijgt de naam ‘Nieuw Leuven’. “Een meerwaarde voor de hele buurt”, zegt John Eyers van Jasper-Eyers Architects. Blijft de vraag: wat gebeurt er met de Minckelersparking?
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden