Op het huidige politiekantoor zou een nieuwbouw met een opvallende vorm komen tegen 2027.
Volledig scherm
Op het huidige politiekantoor zou een nieuwbouw met een opvallende vorm komen tegen 2027. © Stad Leuven

Historisch stadhuis in Leuven: wat brengt de toekomst? Leuvenaars hopen vooral op een huis voor erfgoed, innovatie en culturele activiteiten

LeuvenOver de toekomst van het historische stadhuis op de Grote Markt in Leuven is al veel inkt gevloeid maar stilaan worden de krijtlijnen duidelijk. Tegen 2027 moet de trots van de stad een open huis worden voor inwoners en bezoekers, met aandacht voor het verleden en met een blik op de toekomst. “De combinatie van juiste kleuren en materialen laten de nieuwbouw bovenop het huidige politiekantoor mooi aansluiten bij de Grote Markt”, klinkt het.

1 reactie

 • Piet Mastur

  4 maanden geleden
  Waarom moet dit bestuur telkens een mooi uniform authentiek geheel verbrodden met een of ander "modern" gedrocht dat het uitzicht verstoort! Laat het zoals het is! Kijk maar naar het andere gedrocht van de lijn aan het station! En dat allemaal voor prestige! ons belastingsgeld kan veel beter gebruikt worden! Na het logofiasco komt nu dit. .
 1. REPORTAGE Stadslogo blijft gemoederen beroeren in Leuven: “Gaat het over diversiteit in een dynamisch Leuven? Dat is goed maar ik zie er een voetbal in”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE Stadslogo blijft gemoederen beroeren in Leuven: “Gaat het over diversi­teit in een dynamisch Leuven? Dat is goed maar ik zie er een voetbal in”

  De storm rond het nieuwe stadslogo is nog niet gaan liggen, integendeel. Eén dag na de lancering blijft het reacties regenen, vooral op de sociale media. Maar ook in de Leuvense straten –waar de nieuwe huisstijl al fier wappert aan de vlaggenstokken- wordt er met grote ogen gekeken naar het nieuwe logo. Soms met verbazing, soms met waardering. HLN Leuven trok de straat op en vroeg de Leuvenaars hoe zij de stijlbreuk met het verleden verteren.