Schepen Dirk Vansina en schepen Dessers aan het uitgebreide boomvak in de Arendstraat.
Volledig scherm
Schepen Dirk Vansina en schepen Dessers aan het uitgebreide boomvak in de Arendstraat. © Stad Leuven

Hier dringt het door: “Leuvenaars kunnen voorstellen indienen om openbaar domein verder te ontharden”

LeuvenDe stad Leuven blijft inspanningen leveren om het openbaar domein te ontharden. Meer zelfs, schepen David Dessers (Groen) en schepen Dirk Vansina (CD&V) roepen de Leuvenaars nu op om zélf locaties voor te stellen.

4 reacties

 • Yves Kempeneers

  4 maanden geleden
  @ Freddy Cardoen , de universiteit heeft 2 jaar geleden een bos aangeplant !...
 • Marc Van Ryckel

  4 maanden geleden
  Ontharden? Waar? Het plein voor het stadskantoor in Leuven. Is één grote betonplaat.
 • freddy cardoen

  4 maanden geleden
  Gaat de stad Leuven ook de Universiteit op de vingers tikken voor de aanleg van parkings en dan zwijgen we nog maar van de vele gebouwen die momenteel aan de Vaart gebouwd worden .
 • freddy cardoen

  4 maanden geleden
  Volledig ontharden van 1 de oude markt , 2 de grote markt , 3 het ladeuzeplein , 4 de waterpartij op het hooverplein weg en alles vol met bloemen , 5 de hele diestsestraat , 6 de paardenmarkt.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Heraanleg buurt Pakenstraat leidt tot grote bezorgdheid: “In plaats van uit ideologie parkeerplaatsen te schrappen zou men beter uitgaan van de lokale parkeerbehoeften”
  PREMIUM
  Heverlee

  Heraanleg buurt Paken­straat leidt tot grote bezorgd­heid: “In plaats van uit ideologie parkeer­plaat­sen te schrappen zou men beter uitgaan van de lokale parkeerbe­hoef­ten”

  Wat staat er de buurt van de Pakenstraat te wachten nu er een heraanleg op komst is? Sommige bewoners maken zich zorgen over het verdwijnen van parkeerplaatsen en in die bezorgdheid krijgen ze de steun van oppositiepartij N-VA. “In het huidige plan zouden bewoners met een eigen oprit zelfs niet meer voor hun eigen oprit mogen parkeren”, zegt Zeger Debyser (N-VA). Schepen Dirk Vansina (CD&V) spreekt van een evenwichtsoefening.