Het Hoornplein in Leuven onderging een hele metamorfose en wordt dit weekend feestelijk ingespeeld.
Volledig scherm
Het Hoornplein in Leuven onderging een hele metamorfose en wordt dit weekend feestelijk ingespeeld. © Stad Leuven

Het vernieuwde Hoornplein maakt zich op voor een feest: “Dit weekend inhuldiging met basketbal en eenwielers”

LeuvenHet vernieuwde Hoornplein in Leuven is al klaar sinds begin vorig jaar maar een feestelijke inhuldiging was er nog niet van gekomen. Dit weekend is het eindelijk feest voor de buurt. “Van 13.30 tot 17 uur zijn er demo’s en workshops van Cirkus in Beweging en de Leuven Bears”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

0 reacties

 1. Hotelovernachtingen op pre-corona peil: “Toeristen hebben de weg naar Leuven weer gevonden”
  PREMIUM
  Leuven

  Hotelover­nach­tin­gen op pre-corona peil: “Toeristen hebben de weg naar Leuven weer gevonden”

  Goed nieuws voor de hotelsector in Leuven. In juli was het aantal hotelovernachtingen weer op hetzelfde peil als voor corona. Dat blijkt uit een belronde bij verschillende Leuvense hotels. “Het mooie aanbod van evenementen in en om Leuven heeft hier zeker een rol in gespeeld. En ook voor het najaar zijn de vooruitzichten positief”, laat schepen van Cultuur, Evenementen en Toerisme Denise Vandevoort (Vooruit) optekenen.
 2. Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeelde om te trainen”
  atletiek flanders cup

  Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeel­de om te trainen”

  De kortere nummers kenden een groot succes tijdens de Flanders Cup in Kessel-Lo en er viel zelfs een nationaal record. Op de weliswaar minder vaak gelopen 300m stormde Cynthia Bolingo naar een nieuw nationaal record van 36.47. Bij de mannen bewees Jonathan Borlée met 46.33 op de 400m dat hij klaar is voor de trip naar het EK in München. Sterk was tevens hordeloopster Hanne Claes met een clubrecord van 55.23.