Het Peter Pauwelspad: terminale Peter Pauwels krijgt een pad naar hem vernoemd
Volledig scherm
Het Peter Pauwelspad: terminale Peter Pauwels krijgt een pad naar hem vernoemd © Vertommen

Het Peter Pauwelspad aan scouts Wilsele: eerbetoon aan terminaal zieke erevoorzitter

WilseleHet verdict in oktober dit jaar was hard. Peter Pauwels (64) had longkanker. Maar de man die samen met zijn echtgenote Carina Verboom (59) al veertig jaar lang het conciërgehuis op het scoutsterrein in Wilsele betrekt is er de man niet naar om de schouders te laten hangen. De bekroning op zijn leven, dat altijd in het teken van de ander heeft gestaan, is er nu gekomen dankzij de scouts waarmee hij altijd zo verweven was. Het Peter Pauwelspad verbindt de Natuurvriendenlaan met de scoutslokalen. “Een boulevard past niet bij mij. Zo’n stoffig pad is meer mijn ding.” 

3 reacties

 • Patrick Schell

  1 jaar geleden
  Ik bedoelde mannen van Wilsele dorp
 • Patrick Schell

  1 jaar geleden
  Blijven vechten man zijn we van wisselen dorp of niet . Veel moed nog Peter, Patrick de schelle Schell
 • Hans Terclavers

  1 jaar geleden
  Ik ben toch blij dat ik de man achter dat hemd heb leren kennen! Tot weerziens, Peter, hier en nu, of voor altijd in onze gedachten!
 1. Gereviseerde RUP Dorpskern Veltem binnenkort voorgesteld aan bevolking tijdens infomarkt

  Gereviseer­de RUP Dorpskern Veltem binnenkort voorge­steld aan bevolking tijdens infomarkt

  Over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Dorpskern Veltem, dat de toekomst van de landelijke deelgemeente moet uitstippelen, is al de nodige inkt gevloeid. Schepen van ruimtelijke planning Philippe Scheys (CD&V) had al aan de actievoerders van Leefbaar Veltem-Beisem beloofd dat er een bijkomende infomarkt zou komen over het definitieve ontwerp. Daarvoor werden nu ook een datum en een locatie vastgelegd.
  Herent
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”
  PREMIUM
  88

  Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”

  Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje”, klinkt het. Wij gingen langs.
  Herent
 2. Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfspapieren: “Het terugkeerbeleid moet strenger”
  PREMIUM

  Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfs­pa­pie­ren: “Het terugkeer­be­leid moet strenger”

  Vorig jaar verbleven gemiddeld 156 mensen zonder papieren in de twee Leuvense gevangenissen, of meer dan een vierde van de totale gevangenispopulatie. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd door N-VA-kamerleden Katrien Houtmeyers en Theo Francken. Volgens de partij tiert het aantal delicten door mensen zonder papieren dan ook welig in de studentenstad. Klopt dat wel?
  Leuven
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.