Dit opmerkelijke verkeersbord staat sinds enkele dagen op het Engels Plein.
Volledig scherm
Dit opmerkelijke verkeersbord staat sinds enkele dagen op het Engels Plein. © Vertommen

Het meest absurde verkeersbord van België staat in Leuven, maar daar is een reden voor

Sinds enkele dagen staat er op het Engels Plein aan de Leuvense Vaartkom een wel erg opmerkelijk verkeersbord. Hoe zo'n absurde combinatie van verkeersborden in de binnenstad terecht komt?   Navraag leert dat het om een deel van een experimentele kunstroute gaat, georganiseerd door het kunstenaarscollectief LABO.

69 reacties

 • Benny Verhamme

  4 jaar geleden
  Een Davinci een Rembrandt, zelfs een Picasso dat is kunst maar dit is alleen maar verwarrend voor de weggebruiker. Maar de rest is toch ook maar slechte kunst hoor. Tegenwoordig moet je gewoon maar een idee hebben dit in een vorm gieten en het is kunst. Een drol op de stoep kan ook kunst zijn want het is een expressie van de vrijheid van de hond die hem daar de kans heeft om daar te poepen. Voila kunst het is maar hoe je het uitlegt.
 • Mario Adams

  4 jaar geleden
  Ik ga ook kunstenaar worden en borden '80 km/u' hangen in bebouwde kom...
 • gustaaf carpels

  4 jaar geleden
  Kunst mag niet dienen om automobilisten op een verkeerd pad te laten rijden leuven is al de meest onvriendelijke stad voor automobilisten maar hun accomodatie wordt wel betaalt door deze automobilisten dus verwijderd dat onzinnig bord Of verander de structuur maar nu kost het de mensen hun reeds dure benzine,diesel en tijd En voor wat
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Bij de volgende snelheidsboete schrijf ik een bezwaar waarin staat dat ik me niet aan kunstwerken langs de weg moet houden want ik zie het verschil niet tussen dat en een echt verkeersbord.
 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Op een containerpark staat meer kunst dan op de getoonde foto's.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.