Lalynn Wadera, schepen van onderwijs
Volledig scherm
Lalynn Wadera, schepen van onderwijs © Vertommen

“Het is op. Wij zijn op”: schepen van onderwijs schrijft open brief

De situatie in het onderwijs wordt dag na dag prangender. Gisteren trok de Leuvense schepen van onderwijs, Lalynn Wadera, eens te meer aan de alarmbal in de vorm van een open brief gericht aan Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts. Met de brief vertegenwoordigt zij de stem van het volledige Leuvense onderwijsveld. “De rek is op en staat op springen.” 

0 reacties

 1. REPORTAGE Stadslogo blijft gemoederen beroeren in Leuven: “Gaat het over diversiteit in een dynamisch Leuven? Dat is goed maar ik zie er een voetbal in”
  PREMIUM
  Leuven
  7

  REPORTAGE Stadslogo blijft gemoederen beroeren in Leuven: “Gaat het over diversi­teit in een dynamisch Leuven? Dat is goed maar ik zie er een voetbal in”

  De storm rond het nieuwe stadslogo is nog niet gaan liggen, integendeel. Eén dag na de lancering blijft het reacties regenen, vooral op de sociale media. Maar ook in de Leuvense straten –waar de nieuwe huisstijl al fier wappert aan de vlaggenstokken- wordt er met grote ogen gekeken naar het nieuwe logo. Soms met verbazing, soms met waardering. HLN Leuven trok de straat op en vroeg de Leuvenaars hoe zij de stijlbreuk met het verleden verteren.
 2. Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Leuven en het Hageland en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen serieuze kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.