Griet Van der Perre van Het Inloophuis was blij verrast dat het initiatief amper twee maanden na de opening al in de prijzen is gevallen.
Volledig scherm
Griet Van der Perre van Het Inloophuis was blij verrast dat het initiatief amper twee maanden na de opening al in de prijzen is gevallen. © Vertommen

Het Inloophuis in Leuven wint 20e editie van Hugo De Keyserprijs: “Je bent er geen patiënt met kanker, je bent er een persoon met kanker”

LeuvenDe Leuvense Persclub heeft opnieuw fysiek prijzen uitgedeeld aan mensen en organisaties die het leven in Leuven aangenamer maakten in 2022. De Hugo De Keyserprijs - vernoemd naar een overleden regiojournalist van HLN - ging dit jaar naar Het Inloophuis, een initiatief dat nog maar net is opgestart in hartje Leuven. De Lifetime Achievement-award ging dan weer naar Marc Beullens, de sterke man achter de populaire Corrida in Leuven.

0 reacties

  1. Stad Leuven en UCLL brengen drukte tijdens Eindejaarscorrida in kaart met innovatieve technologie: “Belangrijk voor de veiligheid maar ook veel aangenamer voor de bezoekers”
    PREMIUM
    Leuven

    Stad Leuven en UCLL brengen drukte tijdens Eindejaars­cor­ri­da in kaart met innovatie­ve technolo­gie: “Belangrijk voor de veiligheid maar ook veel aangenamer voor de bezoekers”

    De Eindejaarscorrida is weer helemaal terug in Leuven en wel met een avondeditie op vrijdag 30 december. Opmerkelijk gegeven: de stad Leuven en hogeschool UCLL voeren een proefproject uit waarbij ze de drukte in kaart brengen met nieuwe technologie. “Sensorunits wisselen informatie uit over de aanwezige bezoekers. Daardoor kunnen de organisatoren en de hulpdiensten op tijd ingrijpen als het op bepaalde plekken te druk zou worden”, vertelt schepen Thomas Van Oppens.