Het Hoornplein is vernieuwd. En speciaal voor de mensen die altijd hun glas dumpten aan de glascontainers: die zitten nu ondergronds. Wie toch glas dumpt, loopt nu meer in de kijker. Toch staan er al weer enkele dozen en zakken die er niet horen te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Hoornplein is vernieuwd. En speciaal voor de mensen die altijd hun glas dumpten aan de glascontainers: die zitten nu ondergronds. Wie toch glas dumpt, loopt nu meer in de kijker. Toch staan er al weer enkele dozen en zakken die er niet horen te staan. © Vertommen

Het Hoornplein in Leuven is vernieuwd, en speciaal voor de mensen die hun glas náást de glascontainers kwamen dumpen: die zitten nu ondergronds

LeuvenDe werkzaamheden aan het Hoornplein in Leuven zijn zo goed als klaar. “Het basketbalterrein is niet verdwenen, maar wel anders ingepland. Rond het terrein staat een hek van 3,5 meter hoog. Kinderen krijgen ook een eigen speelplek”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V). Na het Hogeschoolplein, het Alfons Smetsplein en het Sint-Agathaplein is het Hoornplein al het vierde plein dat het voorbije jaar grondig werd vernieuwd.

0 reacties

 1. Woonwagen in Meistraat verwoest door brand
  Pellenberg

  Woonwagen in Meistraat verwoest door brand

  In de Meistraat in Lubbeek is vanmiddag een woonwagen vernield door een uitslaande brand. De brandweer kreeg het vuur onder controle, maar had moeite met blussen omdat de woonwagen in het bos staat. Na anderhalf uur was de klus geklaard. De chalet ernaast kon gevrijwaard blijven van schade en er vielen geen gewonden. De bewoner was op het moment van de brand niet aanwezig. De brand is waarschijnlijk ontstaan ter hoogte van de kachel.
 2. Hoogstraatse ondernemers maken tasjes voor eredoctoraten KU Leuven: “Enorm vereerd met deze opdracht”
  Hoogstraten/Minderhout/Leuven

  Hoogstraat­se onderne­mers maken tasjes voor eredoctora­ten KU Leuven: “Enorm vereerd met deze opdracht”

  Iep Deszign uit Hoogstraten en Mac Ryan Borduuratelier uit Minderhout, twee ondernemers die de pure ambacht hoog in het vaandel dragen, hebben de nieuwe hoezen mogen maken voor de epitoga’s die de KU Leuven jaarlijks uitreikt aan mensen die een eredoctoraat krijgen. “Dat we uit verschillende kandidaten zijn gekozen, maakt ons wel trots. Blijkbaar staat Barack Obama op het lijstje om ooit een eredoctoraat te krijgen. Stel je voor”, knipoogt Ibi Szabo van Iep Deszign.
 3. Mathias De Wolf (ex-Club Brugge) groeit na rugoperatie stilaan naar beste vorm bij NEC Nijmegen:
“Klaar om mijn kans te grijpen”
  Voetbal in het buitenland

  Mathias De Wolf (ex-Club Brugge) groeit na rugopera­tie stilaan naar beste vorm bij NEC Nijmegen: “Klaar om mijn kans te grijpen”

  Jeugdinternational Mathias De Wolf verliet afgelopen zomer de beloften van Club Brugge en tekende een driejarig contract bij NEC Nijmegen in de Nederlandse tweede klasse. Toch komt de 19-jarige Leuvenaar nu pas echt boven water, want pas begin december sloot de middenvelder een eerste keer aan bij de selectie na een rugoperatie.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"