Arthur Meurrens en Denise Keustermans (vierde van links) presenteren het boek ‘ARTHUR’.
Volledig scherm
Arthur Meurrens en Denise Keustermans (vierde van links) presenteren het boek ‘ARTHUR’. © Vertommen

Het boek van Arthur (90): een levensverhaal over de Leuvenaar die parkeerplaatsen voor mindervaliden werkelijkheid maakte

Arthur Meurrens is 90 jaar en brengt zijn eigen boek uit. Als baby kreeg hij kinderverlamming. Zijn leven in een rolstoel was niet altijd gemakkelijk, maar toegeven stond niet in zijn woordenboek. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat parkeerkaarten voor mensen met een beperking werkelijkheid werden. Met de hulp van schrijfster Denise Keustermans werd zijn levensverhaal neergepend. 

1 reactie

 • Marleen Vandenbroeck

  1 jaar geleden
  RIP Arthur
 1. Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende kettingzaag vasthoudt
  PREMIUM
  TREMELO

  Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende ketting­zaag vasthoudt

  Het kookpunt van een jarenlang aanslepende burenruzie kost een zestiger uit Tremelo vier maanden effectieve celstraf. De rechter bekeek de videobeelden van de burenruzie in het strafdossier en stelde zich “ernstige vragen” bij het gedrag van de buurman die een ronkende kettingzaag ter hand hield tijdens het handgemeen. “Hij stelde zich zeer bedreigend en denigrerend op.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Werkstraf voor oplichting met festivaltickets
  LEUVEN

  Werkstraf voor oplichting met festival­tic­kets

  Een oplichter heeft een taakstraf gekregen voor oplichting met festivaltickets. Via een tweedehandssite bood Kenny P. festivaltickets aan voor de Lokerse feesten. Een vrouw ging in op het aanbod en maakte het geld over, de tickets kreeg ze echter nooit in haar bezit. P. werd achtereenvolgens in 2003, 2005 en 2006 al eens geïnterneerd. Ondertussen zou de man wel terug op het rechte pad zijn en met zijn vrouw een garage uitbaten. De man vroeg een werkstraf en kreeg die van de rechter. Hij moet een taakstraf van 60 uur volbrengen en een boete van 240 euro betalen.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek