In de Bondgenotenlaan passeren meer dan 1.350 bussen per dag en dat is volgens handelaar Luc Caubergh een groot probleem voor de belevingswaarde van de winkelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Bondgenotenlaan passeren meer dan 1.350 bussen per dag en dat is volgens handelaar Luc Caubergh een groot probleem voor de belevingswaarde van de winkelstraat. © Vertommen

Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan: “Niet hoge huurprijzen maar de stroom van bussen is het probleem voor onze winkelstraat”

Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) haalde de hoge huurprijs van winkelruimte op de Bondgenotenlaan gisteren aan als één van de belangrijkste redenen voor de leegstand die ondertussen oploopt tot 15%. Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan is het niet eens met die analyse. “Wij zien twee grote problemen: de continue stroom van busverkeer in twee richtingen en de lage belevingswaarde van de winkelstraat”, zegt voorzitter Luc Caubergh.

2 reacties

 • Koen Romain

  1 jaar geleden
  Waarom geen tunnel vanaf Justus Lipsius voor de bussen tot aan de huidige fietsparking onder het Rector De Somerplein, dewelke je transformeert tot ondergronds bus station. Nooit meer in de kou of regen op de bus wachten. Boven op het plein maken we een groen mini central park. De Bondgenotenlaan wordt vanaf Justus Lipsius een mooie wandel/ fietsstraat.Wie gaat dat betalen zegt u? Crowdfunding onder andere, ik doe alvast mee om onze mooie stad nog mooier te maken. Spread the word
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Heb nooit anders geweten dat er bussen door de Bondgenotenlaan rijden en toch waren het altijd bloeiende zaken. De leegloop van de zaken heeft wel andere oorzaken .
 1. Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”
  Leuven

  Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”

  Door de coronacrisis hebben de Leuvenaars de pleinen en parken herontdekt. Doorgaans levert dat geen berg afval op maar soms loopt het wel eens mis. Daarom steekt de stad een tandje bij om de populaire plekken proper te houden. “We blijven ook zoeken naar mogelijkheden om verder te vergroenen, onder meer met de opfrissing van het Stadspark, de Kruidtuin en de Philipssite”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).
 2. Wat is er mis in de Bondgenotenlaan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelijking met andere Leuvense winkelstraten
  PREMIUM

  Wat is er mis in de Bondgeno­ten­laan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelij­king met andere Leuvense winkelstra­ten

  De Leuvense Bondgenotenlaan wordt alsmaar meer het zorgenkind van de middenstand. Vandaag blijkt uit een telling dat er welgeteld 19 handelspanden leeg staan en dat is een derde meer in vergelijking met 2018. Schepen Johan Geleyns erkent dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat van Leuven in stijgende laan gaat. “We klokken stilaan af op 15 % leegstand. De reden? De huurprijzen zijn niet van de poes.”
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt