Handelaars die uit Marie Thumas site worden gezet eisen onafhankelijk onderzoek
Volledig scherm
PREMIUM
Handelaars die uit Marie Thumas site worden gezet eisen onafhankelijk onderzoek © Vertommen

Handelaars die uit Marie Thumasgebouw gezet worden eisen onafhankelijk onderzoek met petitie: “We zijn op snelheid gepakt en respectloos behandeld”

LeuvenEr heerst grote verontwaardiging onder de handelaars gehuisvest in het Marie Thumasgebouw aan de Kolonel Begaultlaan. De site werd verkocht aan een projectontwikkelaar Revive en alle handelaars gevestigd in het gebouw dienen het complex binnenkort te verlaten. “Wij waarschuwen al langer voor prestigeprojecten in het Leuvense”, stelt Kevin Van de Poel van PVDA Leuven.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. FOTOREPO: Kinderen nemen afscheid van Leuven Kermis met verminderingsdag
  Leuven

  FOTOREPO: Kinderen nemen afscheid van Leuven Kermis met verminde­rings­dag

  Van eendjes vissen tot de traditionele draaimolen en van het schietkraam tot spectaculaire attracties…Leuven Kermis had het sinds 3 september allemaal in de aanbieding. Door de komst van het WK Wielrennen naar de universiteitsstad werd de kermis echter ingekort maar aan de traditie van de verminderingsdag op de laatste dag bleven de foorkramers uiteraard trouw. Het was vandaag dan ook over de koppen lopen op Leuven Kermis want de kinderen kregen extra kortingen. Wij stuurden huisfotograaf Patrick Vertommen naar Leuven en die dook voor zover bekend niet in de overdekte rups maar wel tussen het talrijk opgekomen publiek om het afscheid van één van de mooiste kermissen van het land mooi in beeld te brengen. Het resultaat kan je bekijken in zijn fotoreportage.