Vertrek in Leuven
Volledig scherm
Vertrek in Leuven © Marc Peeters

Halverwege zijn pelgrimstocht verzamelde Marc Peeters al 2000 euro voor de waterramp in Wallonië: “Ze zeggen dat Brigitte en Jacques geluk hadden omdat het water ‘slechts’ 2,5 meter hoog stond in hun woning.”

LeuvenBijna een week geleden vertrok Marc Peeters als enige vertegenwoordiger van Biketeamtripel aan een 1.500 kilometer lange pelgrimstocht per fiets. Met zijn onderneming wilde de Leuvenaar geld inzamelen voor de waterramp in Wallonië van afgelopen zomer. Daar ruimen de vrijwilligers van Team Eclair nog steeds puin. Met een flinke 700 kilometer op de teller is Marc zo goed als halfweg. 

0 reacties

 1. Studentenwelkom volgend academiejaar afgelast: “conflict in agenda’s.”
  Leuven

  Studenten­wel­kom volgend academie­jaar afgelast: “conflict in agenda’s.”

  Al tien jaar lang is de Studentenwelkom een vaste waarde in de Leuvense binnenstad: een infomarkt met eet- en drinkgelegenheden by day, een uitbundig feest met gastoptredens van grote namen als Broederliefde of Equal Ediots by night. Na de aanslepende coronastilte was de Studentenwelkom begin dit academiejaar een verademing. Maar een conflict in de agenda’s maakt dat een Studentenwelkom in 2022 op losse schroeven staat.
 2. Schepen Dessers (Groen) reageert op bezorgdheid van bewoners Lange Lostraat: “Leuven blijft vragende partij om de straat op te nemen in zone 30”
  Leuven
  1

  Schepen Dessers (Groen) reageert op bezorgd­heid van bewoners Lange Lostraat: “Leuven blijft vragende partij om de straat op te nemen in zone 30”

  De bewoners van de Lange Lostraat trokken eerder deze week aan de alarmbel en schilderden fietsen op het wegdek om de onveiligheid aan te klagen. Leuvens schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) laat nu weten dat hun bezorgdheden terecht zijn en wil blijven praten met het Lubbeekse gemeentebestuur om tot een gedragen oplossing te komen.