Vijf van de zes woonden het burgerlijk proces zelf bij in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf van de zes woonden het burgerlijk proces zelf bij in Leuven. © Vertommen

Halen zes gedetineerden Leuven Centraal slag thuis om vanaf volgend jaar online te studeren aan KU Leuven? “Tegen 2024 zal zelfs iedere gevangene online kunnen”

LEUVENDe zes gedetineerden die via de burgerlijke rechtbank online toegang eisen tot het KUL-leerplatform Toledo lijken hun slag thuis te halen. Bij aanvang van het volgende semester in 2022 zou het mogelijk moeten zijn om de uniefcolleges mee live te volgen. “Tegen 2024 zal zelfs iedere gedetineerde in zijn cel online kunnen”, belooft de raadsman, die de FOD Justitie vertegenwoordigt.

  1. Sinds ze haar zoon en schoondochter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”
    PREMIUM

    Sinds ze haar zoon en schoondoch­ter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”

    Het leven is geen ponykamp. Woorden van een wijs man die helemaal op het lijf van Lieve Neve (80) geschreven zijn. Na de tragische dood van haar zoon tien jaar geleden schreef Lieve het trauma van zich af. Aan een sneltempo volgde het ene na het andere boek. Volgende week verschijnt haar vierde worp, over de dood van haar schoondochter, die stierf aan kanker. “Ze is onrechtvaardig gestorven.”