Guy Dierick, afscheidnemend voorzitter van handelaarsvereniging Boven Tiensestraat, wil het aantal bussen in de stad zien afnemen van 1.300 naar amper 250.
Volledig scherm
Guy Dierick, afscheidnemend voorzitter van handelaarsvereniging Boven Tiensestraat, wil het aantal bussen in de stad zien afnemen van 1.300 naar amper 250. © Vertommen

Guy Dierick (BTS) wil aantal bussen verminderen tot 250 per dag

LEUVENAfscheidnemend voorzitter van handelscomité Boven Tiensestraat (BTS) Guy Dierick pleit ervoor om het aantal bussen in het centrum te verminderen tot 250 per dag. De Lijn streeft er naar om het aantal bussen te verminderen maar omschrijft het voorstel als niet realistisch.

 1. Tilia Bloemenatelier pakt uit met nieuw concept voor vrouwelijke ondernemers: “Voor elke nieuwe huurder organiseren we een lanceringsavond”

  Tilia Bloemenate­lier pakt uit met nieuw concept voor vrouwelij­ke onderne­mers: “Voor elke nieuwe huurder organise­ren we een lancerings­avond”

  Het duurzame bloemenatelier Tilia in Wijgmaal slaat een nieuwe weg in. Bedoeling is om inspirerende ruimte te creëren voor vrouwelijke ondernemers: “Tilia Bloemenatelier verandert inderdaad van koers en wordt Tilia Conceptstore. Vanaf nu is het mogelijk om een plek te huren bij Tilia om jouw product in de kijker te zetten”, vertelt de jonge onderneemster Louise Vanderlinden (27). Of ook: leen eens een winkelruimte maar wat vraagt Tilia in ruil?
  Leuven
 1. De Kanaalgravers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteindelijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”
  PREMIUM

  De Kanaalgra­vers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteinde­lijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”

  Toen één van de zes kanaalgravers spoorloos verdween, zat kunstenaar Willy Peeters met de handen in het haar. Ook de stad Leuven zat verveeld met de mysterieuze verdwijningszaak. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een nieuwe figuur te maken en die vervoegde zopas de vijf overgebleven kanaalgravers. Het kunstwerk is dus weer compleet maar door de heraanleg van de Vaartkomoevers duikt er een nieuw probleem op: waar komen de kanaalgravers uiteindelijk terecht?
  Leuven