Grote wegenwerken aan het viaduct van Wilsele starten op woensdag 15 april
Volledig scherm
Grote wegenwerken aan het viaduct van Wilsele starten op woensdag 15 april © vertommen

Grote wegenwerken op E314 in Leuven starten morgen, zware verkeershinder verwacht na de coronacrisis

Morgen starten de grote wegenwerken op de E314 ter hoogte van het viaduct van Wilsele. Er komt onder meer een spitsstrook tussen Herent en Aarschot én een nieuwe fiets- en autotunnel onder de snelweg. De werken moeten ervoor zorgen dat het verkeer op de autosnelweg in de toekomst veiliger én vlotter verloopt. Na de coronacrisis verwacht Wegen en Verkeer zware verkeershinder tijdens de ochtend- en avondspits.

 1. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
  Korbeek-Lo

  Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

  “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.