Groene speelplaatsen zijn populair en de provincie Vlaams-Brabant blijft ook in 2021 projecten in scholen financieel ondersteunen.
Volledig scherm
Groene speelplaatsen zijn populair en de provincie Vlaams-Brabant blijft ook in 2021 projecten in scholen financieel ondersteunen. © Provincie Vlaams-Brabant

Groene speelplaats verdringt alsmaar vaker grijze vlakte: “Kinderen hebben nood aan natuur”

LeuvenDe trend om de saaie grijze speelplaats te vergroenen, zet zich door. Ook in 2021 blijft de provincie Vlaams-Brabant haar scholen financieel ondersteunen. Aan Freinetschool Krullevaar´t in Wilsele gaat het bijvoorbeeld over het planten van fruitbomen en knotwilgen om zo meer nadruk te leggen op buiten leren.

0 reacties

 1. Vrouw (82) raakt lichtgewond bij aanrijding op parking UZ Leuven
  Leuven

  Vrouw (82) raakt lichtge­wond bij aanrijding op parking UZ Leuven

  Op de parking van het UZ Gasthuisberg is dinsdagochtend een 82-jarige vrouw gewond geraakt. Ze wilde te voet de rijbaan oversteken toen er net een auto de hoek om kwam gereden. De 53-jarige man uit Bertem had de vrouw niet opgemerkt en het kwam tot een aanrijding. De vrouw kwam ten val en werd met lichte verwondingen naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch