De elektriciteitscabine met luchtzuiverende muurschilderingen met Junes Bazouz ( oprichter Treepack en organisator van project ZUURSTOF!). Ook Tuch (Treepack artiest) en Lotte Falter zijn betrokken bij het project.
Volledig scherm
De elektriciteitscabine met luchtzuiverende muurschilderingen met Junes Bazouz ( oprichter Treepack en organisator van project ZUURSTOF!). Ook Tuch (Treepack artiest) en Lotte Falter zijn betrokken bij het project. © vertommen

Groene kunst in Leuven: Treepack fleurt Brusselsestraat op met luchtzuiverende muurschilderingen

Leuven wil een voorbeeldstad worden in de klimaatstrijd en daar moeten nu ook luchtzuiverende muurschilderingen een bijdrage aan leveren. Huis van de Tolerantie Leuven en Treepack fleuren samen met lokale artiesten de Brusselsestraat op met Airlite. Dat is een soort verf die CO2 en NO2 absorbeert met een gezondere leefomgeving tot gevolg.

0 reacties

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.