De vertegenwoordigers van de Al Ishaan-moskee in Leuven kwamen tekst en uitleg geven in de commissie Veiligheid, nadat minister Homans de procedure tot intrekking van de erkenning opstartte.
Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de Al Ishaan-moskee in Leuven kwamen tekst en uitleg geven in de commissie Veiligheid, nadat minister Homans de procedure tot intrekking van de erkenning opstartte. © PATRICK VERTOMMEN

Groen schiet met scherp op N-VA in dossier over moskee: “Minister Homans maakt misbruik van haar bevoegdheid”

Groen Leuven is zeer kritisch voor de aanpak van minister Liesbeth Homans (N-VA) en de houding van de N-VA-fractie in het dossier. “Als ze geen erkende moskeeën meer in Vlaanderen wil, dat ze dat dan zegt. Maar wat ze nu doet, is in onze ogen pure willekeur en een stok zoeken om de hond te slaan. Homans maakt misbruik van haar discretionaire bevoegdheid”, zegt Eva Platteau, fractieleider voor Groen.

  1. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscholen: “Als stadsbestuur willen we de regierol nog meer opnemen”
    Leuven

    Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscho­len: “Als stadsbe­stuur willen we de regierol nog meer opnemen”

    Op 24 juni maakte stad Leuven bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuw schoolbestuur voor de stedelijke scholen SKLO en SBLO/Parkschool. Concreet zoekt het stadsbestuur naar een partner die het algemeen beleid uittekent en de directies van de twee scholen aanstuurt. “Zo wil de stad alle groeikansen aan de school geven en zich zelf richten op de regierol die ze opneemt in het Leuvens onderwijs”, zegt schepen Wadera.