Door het circulatieplan is het alle dagen aanschuiven geblazen in de Tiensestraat.
Volledig scherm
Door het circulatieplan is het alle dagen aanschuiven geblazen in de Tiensestraat. © Vertommen

Groen denkt aan lage-emissiezone

LEUVENGroen vraagt het Leuvense stadsbestuur om de haalbaarheid van een lage-emissiezone (LEZ) te onderzoeken. De oppositiepartij is na de alarmerende cijfers van de Vlaamse overheid over de luchtvervuiling immers niet overtuigd dat het circulatieplan een garantie is op de daling van de vervuiling. "Als wagens alleen anders rijden, is er enkel een verschuiving", zegt gemeenteraadslid Fatiha Dahmani.

  1. EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergistingsinstallatie : “Goed voor warmte van 500 en elektriciteit voor 3.000 gezinnen”
    PREMIUM

    EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergis­tings­in­stal­la­tie : “Goed voor warmte van 500 en elektrici­teit voor 3.000 gezinnen”

    EcoWerf opende officieel haar nieuwe vergistingsinstallatie. Naast het jaarlijks produceren van 20.000 ton waardevolle compost uit gft-afval, start EcoWerf met de productie van biogas uit datzelfde gft-afval. Daarvoor bouwde EcoWerf samen met DRANCO, een bedrijf dat wereldwijd anaerobe vergisters opzet, deze vergistingsinstallatie. Per jaar kan EcoWerf 12.000 MWh groene warmte produceren en wordt er jaarlijks 11.000 groene MWh elektriciteit opgewekt.
    Leuven