Kunstenaar Intvis bij één van zijn werken in de Gijzelaarsstraat.
Volledig scherm
Kunstenaar Intvis bij één van zijn werken in de Gijzelaarsstraat. © Intvis

Gratis app maakt street art toegankelijk voor mensen met visuele beperking: “De essentie wordt gevat in een gedicht”

LeuvenWordt Leuven het meest toegankelijke openluchtmuseum? Dat zou wel eens waarheid kunnen worden want op 1 juli wordt de app ‘Street art-fluisteraar’ gelanceerd. “Na het installeren van de app op je smartphone speelt de poëzie automatisch af als je in de buurt bent van een kunstwerk”, vertelt kunstenaar Intvis.

0 reacties

 1. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
 2. Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtovereenkomsten worden opgezegd”
  Vlaams-Brabant
  4

  Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtover­een­kom­sten worden opgezegd”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) sluit de onteigening van gronden in functie van het mogelijk toekomstige nationaal park Brabantse Wouden niet uit. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Die laatste maakt zich zorgen over de toekomst van de boeren die in het projectgebied wonen. Die boeren worden evenwel beschermd door de pachtwet, maar toch kan de pacht worden opgezegd voor doeleinden van algemeen belang. Dat gebeurt ook in dit geval, bevestigt Demir.