De tunnel onder de snelweg is halfweg.
Volledig scherm
De tunnel onder de snelweg is halfweg. © AWV

Graafwerken fiets- en autotunnel onder snelweg zijn halfweg

 1. Overspelig koppel veroordeeld tot 12 en 10 jaar cel voor poging gifmoord op echtgenoot: moeder van drie onmiddellijk aangehouden
  PREMIUM
  wilsele/leuven

  Overspelig koppel veroor­deeld tot 12 en 10 jaar cel voor poging gifmoord op echtgenoot: moeder van drie onmiddel­lijk aangehou­den

  Veerle Winnen (36) uit Leuven heeft twaalf jaar cel gekregen voor poging gifmoord op haar echtgenoot. De rechtbank achtte het bewezen dat de moeder van drie zaadjes van de gifplant Engelentrompet in de kippensoep van haar echtgenoot draaide. Haar Waalse minnaar Olivier Vanderborght (28) kreeg tien jaar cel voor de noodzakelijke hulp die hij bood als plantenexpert.
 2. Stad Leuven start uitbetalingen aan noodfonds cultuur: “Individuele cultuurwerkers ontvangen een toelage van 1500 euro”
  Leuven

  Stad Leuven start uitbetalin­gen aan noodfonds cultuur: “Individue­le cultuurwer­kers ontvangen een toelage van 1500 euro”

  De cultuursector in Leuven is dynamisch maar krijgt zware klappen door de coronamaatregelen. Vlak voor de zomer kondigde het stadsbestuur voor 2,7 miljoen euro ondersteuning aan, zowel voor verenigingen, freelancers, kleine gezelschappen als grote kunst- en cultuurhuizen. “Vandaag komt ook de steun aan de grote cultuurorganisaties op de Leuvense gemeenteraad”, zegt schepen Denise Vandevoort.
 1. UCLL lanceert ‘conflicthelden’: een nieuwe manier om jongeren en hulpverleners virtueel samen te brengen
  Leuven

  UCLL lanceert ‘conflict­hel­den’: een nieuwe manier om jongeren en hulpverle­ners virtueel samen te brengen

  De coronamaatregelen hebben een sterke impact op hulpverleners die jongeren begeleiden. Ook voor hen vraagt zorg opnemen vandaag een andere aanpak. Daarom heeft hogeschool UCLL een nieuw online platform gelanceerd onder de naam ‘Conflicthelden’. “Het platform helpt 13- tot 18-jarigen om hun emoties te uiten via hun smartphone en overbrugt drempels van tijd en afstand voor de zorgverleners”, vertelt onderzoeker Stijn Custers.
 1. Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'
  Play

  Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered