De campagne werd vanmiddag met een publieksactie vanop een reuze deurmat afgetrapt aan museum M in het bijzijn van covoorzitster van Groen Nadia Naji.
Volledig scherm
De campagne werd vanmiddag met een publieksactie vanop een reuze deurmat afgetrapt aan museum M in het bijzijn van covoorzitster van Groen Nadia Naji. © Groen Leuven

Goed wonen: “Daar vegen wij onze voeten niet aan”

LeuvenHet recht op wonen garanderen voor elke Leuvenaar is een speerpunt voor Groen Leuven. De voorbije jaren heeft Groen in het Leuvens stadsbestuur alle beschikbare instrumenten aangewend om dit recht te realiseren en ze zal dit ook de komende jaren blijven doen. Onder het motto “Aan goed wonen vegen wij onze voeten niet” gaat Groen Leuven de komende weken de boer op met haar verhaal rond wonen en gaat ze met Leuvenaars in gesprek. De campagne werd vanmiddag met een publieksactie vanop een reuze deurmat afgetrapt aan museum M in het bijzijn van covoorzitster van Groen Nadia Naji.

 1. Senne Vits zet punt achter Rupel Boom-hoofdstuk en tekent bij Zweedse derdeklasser Dalkurd FF: “Ik koester geen revanchegevoelens”
  voetbal belgen in het buitenland

  Senne Vits zet punt achter Rupel Boom-hoofd­stuk en tekent bij Zweedse derdeklas­ser Dalkurd FF: “Ik koester geen revanchege­voe­lens”

  Ruim een maand nadat hij te horen kreeg dat hij mocht vertrekken bij Rupel Boom maakte Dalkurd FF dinsdag de transfer van Senne Vits wereldkundig. De 26-jarige doelman uit Sint-Pieters-Rode, deelgemeente van Holsbeek nabij Leuven, tekende een contract van twee seizoenen bij de Zweedse derdeklasser waarmee hij de komende dagen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.
 2. Verkavelingsplannen Heikantberg voor derde maal naar prullenmand verwezen: “Onze slag thuisgehaald in symbooldossier”
  PREMIUM
  ROTSELAAR

  Verkave­lings­plan­nen Heikant­berg voor derde maal naar prullen­mand verwezen: “Onze slag thuisge­haald in symbooldos­sier”

  Een verkaveling voor negen nieuwbouwwoningen op de bosrijke Heikantberg beroert al even de gemoederen. Het steekspel tussen de bewoners en de aanvrager lijkt nu voorgoed tot een einde te komen. De plannen werden ondertussen voor de derde maal naar de prullenmand verwezen. “Dat belangen van burgers en milieu moeten wijken voor particuliere en louter financiële voordelen van slechts enkelen, is voor ons onaanvaardbaar”, klinkt het tevreden bij actiegroep Semper Ferraris.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.